Ali Hikmet Akıllı'dan özeleştiri

CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı, partisinin bir değişim içinde olduğunu belirtirken "Bizim bir dönem, göbeğini kaşıyan adam diye bir tabirimiz vardı. Sosyal yardım alan insanlarla dalga geçtik. Hata yaptık" dedi.
Ankara Masası
|
18 Mayıs 2021, Salı - 23:39
Ali Hikmet Akıllı'dan özeleştiri

Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Gökhan Gökyıldırım, Medya Ankara Genel Yayın Yönetmeni Bayram Polat ve Redaktör Haber Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Gökdemir’in sorularını yönelttiği Günün Programı'na Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı konuk oldu.

CHP'ye yönelik olumsuz yargıyı değiştirmeye çalıştıklarını belirten Ali Hikmet Akıllı, "Hedefimiz Türkiye’de Cumhuriyet Halk Partisi’yle ilgili olan olumsuz algının değiştirilmesi. Bir seçmenin oyunu almadan önce onu sizin potansiyel seçmeniniz yapmalısınız. O seçmenin size karşı bir ön yargısının olmaması lazım. Gönül rahatlığıyla o sandığa gittiğinde size oy verebilir hale gelmesi lazım. Çeşitli saiklerle, siyaset dışı saiklerle , değer yargılarıyla, geçmişten gelen bir takım olumsuz algılarla Cumhuriyet Halk Partisi’ne oy vermekten uzak duran seçmen kitlesine ulaşmak istiyoruz. Çevre ilçelerde Cumhuriyet Halk Partisi algısını değiştirmek istiyoruz." dedi.

" CHP’de değişim var"

CHP'nin bir değişim içinde olduğunu vurgulayan Akıllı " Hem biz, hem genel başkanımız, hem milletvekillerimiz ‘Biz Cumhuriyet Halk Partisi’ni böyle bilmezdik’ söylemleriyle çok karşılaştı. Bu niye belli ki kendimizi yeterince anlatamamışız. Algı meselesi var kırpılması lazım.  Önce kendimizi değiştireceğiz.CHP’de değişim var. Bunu yaparken zinhar CHP’nin kurucu ilkelerinden vazgeçiyor değiliz. Bu parti Kuvay-ı Milliye ruhuyla kurulmuş, Atatürk devrimlerine, ilkelerine sırtını rastlamış, sosyal demokrasinin evrensel değerlerini benimsemiş bir siyasal partidir. Onlar her zaman bizim öncülüğümüz." diye konuştu.

" Bu tür hatalardan arınmalıyız"

Bir dönem, göbeğini kaşıyan adam tabirinin ve sosyal yardım alanlarla dalga geçilmesinin yanlış olduğunu belirten Akıllı sözlerin şöyle devam etti;

Bizim bir dönem, göbeğini kaşıyan adam diye bir tabirimiz vardı. Sosyal yardım alan insanlarla dalga geçtik. Kabul edelim biz bunları. Şimdi bunları düzeltiyoruz. Halk her zaman halklıdır. Bizim halkımız çok zeki. Yeter ki siz kendinizi anlatın. Seçmeni yargılamayın, seçmeni anlamaya çalışın. Yanlış yaptığımızı kabul edeceğiz bazen. Mükemmel parti de yok, mükemmel lider de yok, mükemmel insan da yok. Bu tür hatalardan arınmalıyız

http://www.ankaramasasi.com/haber/780440/ali-hikmet-akillidan-ozelestiri
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.