Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Meral Akşener'e tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e " Beni Netanyahu ile aynı kefeye koyacak kadar ahlaksızlaştı. Netanyahu ile bir araya gelmiş değilim" dedi.
Ankara Masası
|
19 Mayıs 2021, Çarşamba - 20:32
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Meral Akşener'e tepki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda gençlerle Kütüphane Söyleşileri'nde bir araya geldi.

Gençlerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, Filistin'de yaşananların sorulması üzerine Meral Akşener'e tepki gösterdi.

Akşener'in kendisini İsrail Başbakanı Netanyahu'ya benzetmesini 'ahlaksızlık' olarak tanımlayan Erdoğan " Ülkemizde de aynı kafada olan siyasi liderler var. Şu anda muhalefetin bir kanadı benim Netanyahu ile adeta aynı çizgide olduğumu söyleyecek kadar açıklama yapıyor. Filistin dendiği zaman ciğerlerim sese gelir. O Filistin'in haritadaki yerini bilmeyecek kadar zavallıdır. Ben Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda Filistin'in buraya nasıl geldiğini harita ile gösterdi. Utanmadan sıkılmadan kalkıp beni Netanyahu ile aynı kefeye koyacak kadar ahlaklaşan siyasetçi var. Bir kadın olmasından dolayı ileri gidecek değilim ama ben bugüne kadar Netanyahu ile bir araya gelmiş değilim. Davos'ta da İsrail'in Başbakanına verdiğim cevabı tüm dünya biliyor. Bunlar çocukları katlederler, şehit ederler siz busunuz dedim. Bunu Davos'ta söyledim. Bunu söylemiş, 40 yıllık siyasi hayatı bunlarla mücadele etmiş olan Erdoğan'a sen bunu söyleyemezsin. Bunlar sonraki süreçte bizim Filistinli olan kardeşlerimize desteklerimiz devam edecek. Filistin'e yapılan tüm yardımlar AK Parti dönemindedir. Hanımefendi bunu önce bir öğren. Bunlar Esed'in yanında, Filistin'e karşı düşman olanların yanında yer alır. " dedi. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/781942/cumhurbaskani-erdogandan-meral-aksenere-tepki
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.