Alper Aslan, Ali Koç'un adaylığını değerlendirdi

Futbolcu Menajeri Alper Aslan, Ali Koç'un yeniden aday olmasıyla ilgili "Öncelikle Fenerbahçe Başkanı Sayın Ali Koç'un Fenerbahçe taraftarlarına çok borcu var. Çünkü Fenerbahçe futbol tarihinin en çok beklenti ile seçilen başkanı pozisyonunda." dedi.
Ankara Masası
|
20 Mayıs 2021, Perşembe - 22:05
Alper Aslan, Ali Koç'un adaylığını değerlendirdi

Futbolcu Menajeri Alper Aslan, 2020-2021 sezonunu Ankara Masası özel yayınında değerlendirdi.

Beşiktaş'ın şanslı bir lig geçirdiğini belirten Aslan, Fenerbahçe'nin 39. haftada şampiyonluk şansını ele geçirebileceğini, Galatasaray'ın ise averajı yakalamasını, Beşiktaş'ın Hatayspor'u 7-0 yendiği maçın engellediğini söyledi.

Sergen Yalçın'ın başarılı olacağına inandığı için takımı bırakmadığını belirten Aslan "2020-2021 sezonu gerçekten Sergen Hoca'nın da çok sevdiği bir spor dalı olan at yarışı gibiydi. Her şey son 600’de çözüldü. Beşiktaş sezona çok kötü başladı. Belki de Gaziantep'teki karşılaşma sonrası Sergen Yalçın'ın gönderilebileceği ya da istifade edip edebileceği konuşuluyordu. TRT Spor'da Futbol Arenası programında yorumculuk yaparken, Sergen Hoca’yla yakın çalışma imkanı da bulduğum için o egosunu, o özgüvenini çok iyi biliyorum. Başarılı olacağına inandığı zaman Sergen Yalçın'ın elinden o malzemeyi çok zor alırsınız ama burada birazcık şans da yardımcı oldu. Çünkü  40 haftalık bir ligde 39. haftada son sözü Fenerbahçe'nin söyleme gibi bir ihtimal oluştu. 39.haftada Beşiktaş şampiyonluğu kaybediyordu ve ligin ilk haftasında şampiyon olur denilen Fenerbahçe’ye. Bu dönemde Beşiktaş Hatayspor’u 7- 0 yenince averaj elde etti. Ligin ilk yarısında topa tutulan Fatih Terim'in Galatasaray'ı belki de şampiyon bitirebilecekti, bir ya da 2 gol averaj artı eksi olsa." diye konuştu.

"Bu kez kazanan Sergen Yalçın oldu"

Fatih Terim'in sevdiği kaotik ortamı bu kez Sergen Yalçın'ın iyi kullandığını vurgulayan Aslan "Ben son yıllarda en keyifli demeyeyim, en kaotik ligin geride bıraktığımızı düşünüyorum. Alışık olmadığımız saha içi ve saha dışı olaylar meydana geldi. Ama sonunda ne olursa olsun Beşiktaş çift kupayla kapadı. Bunu buraya getiren aslında önce Fenerbahçe sonra Beşiktaş'tı. Yani Fenerbahçe Erol Bulut'u şubat ayında göndermiş olsa Fenerbahçe 39. haftaya şampiyon olarak girerdi.  Fakat bunun ardından Atiba'yı Josef'i inanılmaz iyi kullanan bir Sergen Yalçın vardı. Elinde 12 buçuk, belki de 13 kişilik oyuncu grubunu çok iyi yönetti, hakemleri doğru manipüle etti. Kendi içerisinde her başarısızlığa giderken kaos yaratan fakat bundan başarılı olarak çıkan bir Fatih Terim varken bu kez kazanan Sergen Yalçın oldu. Yani son yıllarda görülmedik bir mücadeleydi." dedi.

"Ali Koç, Erol Bulut'a sabır göstermedi"

Erol Bulut'un en büyük sorunun düzenli bir kadro oluşturamaması olduğunun ifade eden Alper Aslan sözlerine şöyle devam etti;

Ata Demirer’in Avrupa Yakası diye bir dizisinde söylediği bir cümle var. Fenerbahçe teknik direktörü doğru seçse, futbolcuları seçemiyor. Futbolcu grubunu doğru seçse, doğru yapsa teknik direktörü doğru seçemiyor, bir türlü bu dengeyi kuramıyor. Ama benim düşüncem bu sene geç gönderip doğru kararı verdi. Emre Belözoğlu doğru bir tercihti. Ali Koç, Erol Bulut'a sabır göstermedi. Çünkü B planı yoktu. Erol Bulut'un 4-2-3-1 dışında oynatabileceği farklı bir sistem yoktu. 4-3-3’ le sezona başladı. 4-2- 3-1 ile devam etti.

32 hafta teknik direktörlük yaptı. 30 hafta farklı belki 31 hafta farklı 11 ile çıktı. Bir teknik direktör düzeni oturtmak istiyorsa normal sezon 34 haftanın 32 haftası aynı 11’le çıkmalı.

Her sezon kupa maçlarını da dahil edersek 35, 36 maça farklı 11 ile çıkıyorsa 4-2-3-1'den sonra sezona 4-3-3 başladı, 2 maç yapamadı üst üste.

4-2-3 ile devam ettikten sonra hala bir değişikliğe gidememiş ise dizilişte üçlü deneyebilir, beşli deneyebilir. Oyuncu grubunu değiştirebilir, bütün oyuncu değişiklikleri 60 dakikada Pelkas ya da 60 dakikada Mert Hakan Yandaş'la başlıyorsa doğru antrenör değildir.  Yani bir maçı kazandığınızı düşünün. Ertesi hafta aynı 11’le çıkmak istersiniz. Kazanan kadro korunur. Ben menajerlik yapıyorum 15 yılda spor medyası içerisindeyim, yani yazılı olmayan kanunlardan biridir. Kazandınız kadroyla bir sonraki maça çıkarsın. Sakatlık yok ama kadro değişiyor.

Herkeste Şöyle bir düşünce var Fenerbahçe staj yeri değil fakat baktığımızda Bayar Münih, Leipzig, Borussia Dortmund, birçok Almanya’da birçok kulüp bunu  deniyor. Bizim yeni antrenörleri, kendi içimizden yetişen antrenörleri, değerli kılmamız ve görev vermemiz gerekiyor.

Aslan, Emre Belözoğlu'nun son 8 haftada şampiyonluğu elde edebilecek bir oyun oynattığının altını çizerken gelecek sezon için bir şans hak ettiğini söyledi.

"Ali Koç dip dalgayla geldi"

"Öncelikle Fenerbahçe Başkanı Sayın Ali Koç'un Fenerbahçe taraftarlarına çok borcu var" diye Aslan  "Çünkü Fenerbahçe futbol tarihinin en çok beklenti ile seçilen başkanı pozisyonunda. Yani Sayın Aziz Yıldırım'ın Fenerbahçe'ye kattığı çok önemli değerler var. Fakat Ali Koç o kadar önemli bir dip dalga ile geldi ki, yani Fenerbahçe tarihinin en uzun başkanlık yapan başkan Aziz Yıldırımı katlayan bir oy oranıyla başkan seçildi.

Şimdi adaylığını açıkladı. Zaten aday çıksa da çıkmasa da yine Ali Bey seçilecektir. Çünkü mali yapısı  kötü olan Fenerbahçe'ye 1 milyar TL'ye yakın para aktardı kendi şirketlerinden.

Yeni kriterler gereği ben Ali Bey'in bugün bıraksa bile o parayı geri almayacağına, gönülden inanan bir Fenerbahçeliyim diyebilirim. Fakat Fenerbahçe'nin doğru yönetilirken Türkiye'nin gerçeklerini de biraz bilmesi, anlaması gerekiyor. Farkına varması gerekiyor.

Başkan ‘artık eleştirilerimizi daha fazla veya savunmamızı her yer de daha yüksek sesle söyleyeceğiz’ dedi. Bence bu da önemliydi. Sezon içerisinde geç kalınmış bir durumdu . Alanya maçındaki kural hatasının ardından hakemlerin Fenerbahçe maçlarındaki performansının kötülüğünü gördüğü anda medya karşısında söyleyebilecek bir tutum içinde olmalılardı. Fenerbahçe bu sene daha az zarar görürdü. Bu hakem hatalarından diyebiliriz fakat bakalım yönetim bu isimleri nasıl oluşturacak?" ifadelerini kullandı.

"Oyuncuya özgüven kazandırıp, verim alabiliyor"

Aslan, Beşiktaş'ın Sergen Yalçın'la beraber birçok oyuncuyu kazandığının altını çizerken " Beşiktaş’ın şampiyonluğunda en büyük pay sahibi Sergen Yalçın. Bir kere doğru bir ekiple çalıştı. Murat Şahin çok sevdiğim bir büyüğümdür çok severim. İyi bir amaç analistidir. Maçları çok iyi analiz eder, rakibini çok iyi analiz eder karşısındaki takımın hangi durumlarda hata yapabileceğini çok iyi bir şekilde Sergen Hoca’ya aktarmıştır. Ama Sergen Yalçın da çok bir taktiksendir. Hani bunu bize Alanya'da da bunu bize Malatya'da da bunu bizi Sivas'ta da gösterdi. Larin bana göre yeni bir transferdir. Sonuçta geçtiğimiz sezon kadroda olmayan bir oyuncuydu. Takıma yeniden döndü. Yeni transfer sayılır çok iyi değerlendirdi. Rosie da öyle. Herkes Gezzal üzerinden yola çıkıyor ama ben ceza alanında rahatlatan oyuncular üzerinden yola çıkarım. Mesela Rosie belki de Türkiye'ye gelen en iyi sağ bek diyebileceğimiz bir performans sergiledi. Herkes Gezzal’ın olmayışında umarım  Rosie cezalı duruma düşmez diye Rosie üzerinde durdu.  Alanyaspor'da vasat bir futbol oynayan Enskala’yı  ligin belki de en iyi savunmacı sol beki yaptı Sergen Hoca.  Atiba'yı 36, 37 yaşındaki bir oyuncuyu 10 numara oynattı. Kime verseniz 6 numara oynatır, fazlasını oynatmaz. Açıkçası bu Şenol Güneş'te de aynısı geçerli. Anderson Talisca, Ricardo Quaresma yani aklınıza gelebilecek, Doğukanlar, Oğuzhanlar, Babel doğru performansı oyuncu üzerinden yola çıkıp, oyuncuya yeni pozisyon kazandırarak özgüven kazandırıp, karşılığını alabiliyor. Yani bir laf vardır bizim futbol camiasında. Bazı futbolcular tavuk döner gibidir, her zaman her yerde bulabilirsiniz, doyurur, lezzetli midir tartışılır ama sizin işinizi görür. Sergen Yalçın, Şenol Güneş bunların hepsini arka arkaya dizdi.  Yıldızları tek sıra yaptı ve başarıyı aldı. Şenol Güneş'te belki de kariyerinde düşüş yaşayan oyuncuları aldı, oynattı ve şampiyon oldu." dedi.

" Fatih Terim'in yeni sezonda devam etme ihtimali çok zor"

Yeni sezonda Galatasaray'ın Fatih Terim'le yola devam etmeyeceğini düşündüğü belirten Aslan, sözlerine şunları ekledi;

Fatih Terim, Galatasaray'dan büyük bir marka haline geldi artık. Çünkü Fatih Terim'in Galatasaray'da olmadığı her sezon Galatasaray ligi Fenerbahçe'nin arkasında tamamladı. Fatih Terim olduğunda ise muhakkak bir ya da iki kez şampiyon yapmıştır. Hani bunun istatistiği çok fazla tutmadım ama hep şampiyon oldular, kupa aldılar, başarılı oldular, yukarı çıktılar her zaman ipi önde göğüslediler. Fatih Terim'in olmadığı bir Galatasaray'ın neler yapacağını seçilecek olan başkan görecektir. Çünkü ben Fatih Terim'in yeni sezonda devam etme ihtimalini çok zor görüyorum. Çok yıprandı yıpratıldı. Özellikle Amerika’ya uçak biletleri, Bodrum uçak biletleri hikayesi bence Fatih Hoca’yı çok yordu. Mustafa Cengiz aday olacak mı? asıl konuşulması gereken o olursa seçilecektir. Burak Elmas'ın bugün bir röportajını izledim, daha doğrusu önemli sözlerini Twitter'dan okuma şansım oldu. Abdürrahim Albayrak’la devam etmeyeceğini ifade etti. Abdürrahim Albayrak ne kadar Galatasaray kültürünü yansıtmadığı söylense de Galatasaray’ın için önemli bir mihenk taşı. Fatih Terim'in olduğu yerde Abdürrahim Albayrak her zaman olur. Abdürrahim Albayrak’ı da yönetimini alan genç kongre üyelerini oylarını alır. Kim ona bir de Fatih Terim eklerler ise kazanırlar. Ama Mustafa Cengiz ne yapacak, aday olacak mı? O önemli. Bunun üzerinden okumak gerekiyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/784267/alper-aslan-ali-kocun-adayligini-degerlendirdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.