Hamas ateşkesi doğruladı

Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas’ın Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, ateşkesin yerel saatle 02.00'de başlayacağını doğrularken "Sonunda düşman, halkımıza ve Kudüs'e yönelik saldırıyı durdurmak için boyun eğmek zorunda kaldı" dedi.
Ankara Masası
|
20 Mayıs 2021, Perşembe - 23:37
Hamas ateşkesi doğruladı

Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas’ın Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, Mısır tarafının Hamas yönetimine İsrail’in ateşkes kararını bildirdiğini ifade etti.

Ateşkesin bu gece yerel saatle 02.00’de başlayacağını doğrulayan Zuhri, “Bu savaş, Filistin direnişinin İsrail’e karşı zafere ulaştığını ispat etmiştir.” dedi.

"Halkımızı korumaya kararlıyız"

Zuhri, İsrail’in sonunda saldırıyı durdurmak zorunda kaldığına vurgu yaparak şunları söyledi:

"Sonunda düşman, halkımıza ve Kudüs'e yönelik saldırıyı durdurmak için boyun eğmek zorunda kaldı. Her durumda Filistin halkımızı korumaya kararlıyız ve işgal devletine ‘geri dönerseniz döneriz!’ diyoruz.”

"Kabine ateşkes onaylanmıştı"

İsrail basınına göre İsrail Güvenlik Kabinesinin abluka altındaki Gazze Şeridi'nde 10 Mayıs'tan bu yana devam eden saldırılara son verilerek ateşkese gidilmesi için yapılan oylamayı kabul ettiği bildirilmişti.

İsrail Güvenlik Kabinesi, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıların sonlandırılıp ateşkesi görüşmek üzere yerel saatle 19:00'da toplanmıştı.

232 kişi hayatını kaybetti

Gazze'ye yönelik 10 Mayıs'tan bu yana devam eden İsrail saldırılarında 65'i çocuk, 39'u kadın 232 Filistinli hayatını kaybetti.

(AA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/784687/hamas-ateskesi-dogruladi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.