Anadolu Ajansı Musab Turan'dan bakanlara Süleyman Soylu ve Sedat Peker sorusu

Anadolu Ajansı (AA) muhabiri Musab Turan, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'a İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Sedat Peker'in yaşadığı tartışmayı sordu.
Ankara Masası
|
21 Mayıs 2021, Cuma - 19:45
Anadolu Ajansı Musab Turan'dan bakanlara Süleyman Soylu ve Sedat Peker sorusu

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın Pendik Veteriner Kontrol Enstitüsünü ziyareti sırasında gerçekleştirdiği basın toplantısına Anadolu Ajansı muhabiri Musab Turan'ın sorusu damga vurdu.

Musab Turan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Sedat Peker arasında yaşanan tartışmaları iki bakana sorarken "Son günlerde gündemi meşgul eden konular var. Narkobürokrasiyle ilgili iddialar ülkemizi uluslararası arenada zora soktu mu? Hükümetin buna ilişkin bir planı var mı? Ve de 19 yıllık bir toplum hareketi olarak başlayan milletin teveccühünü kazanan AK Parti, ismi şaibelerle anılan Süleyman Soylu'dan daha mı küçük? Buna ilişkin çarşıda, pazarda, metrobüste çocuklar herkes bunu konuşuyor ama sayın bakanlarımız buna ilişkin tek kelime etmiyor. Sayın Pakdemirli bakanımıza sorum da Sayın Soylu kabine toplantısında buna ilişkin bir açıklama yaptı mı, savunma yaptı mı? Açıklaması sizi tatmin etti mi? Sayın Bakanım, üç buçuk yaşındaki oğlumun yüzüne bakarken bu maskeli balodan dolayı utanıyorum. Sizin çocuklarınız yok mu?" ifadelerini kullandı.

" Sen şov yapmak istemişsin ben cevabını vereyim"

Anadolu Ajansı muhabirinin sorusu karşısında salonda sessizlik oluşurken Bakan Varank "Sen maskeli balo yapıyorsun. Üç buçuk yaşındaki bir çocuğu bu kadar siyasi konularla ilişkili... Sen şov yapmak istemişsin ben cevabını vereyim. AK Parti iktidarının en büyük özelliği Türkiye'de her türlü illegal yapıyla mücadele ederek 19 yılda iktidarını sağlamlaştırmasıdır. Bizim illegaliteyle herhangi bir kanunsuz yapıyla bir ilişkimiz olması mümkün değil.Bir takım gayriciddi insanların, yasal olmayan işlere bulaştığı kamuoyunda herkes tarafından bilinen insanların açıklamalarını dikkate alıp, eğer Türkiye Cumhuriyeti devletinin bakanlarının resmi açıklamalarını ciddiye almıyorsanız orada problem var demektir." dedi.

“Bu ifadelerinizi hoş bulmadığımı tekrar söylemek istiyorum. AK Parti'nin illegaliteyle işi olmaz” diyen Varank, “Türkiye'den kaçmış, illegal faaliyet içerisinde olduğunu geçmişten beri kamuoyunun da bildiği bir insanın açıklamalarına göre siyaset yapılmaz. Biz siyasetimizi millete hizmet için yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/786610/anadolu-ajansi-musab-turandan-bakanlara-suleyman-soylu-ve-sedat-peker-sorusu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.