Antalya’da orman yangını

Antalya'nın Lara bölgesindeki ormanlık alanda çıkan yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesi ardından kontrol altına alındı.
IHA-20210522AW326397
|
22 Mayıs 2021, Cumartesi - 15:13
Antalya’da orman yangını

Muratpaşa ilçesi Lara bölgesindeki ormanlık alanda yangın çıktı. Alevler, rüzgarın etkisiyle kısa sürede yayıldı.

Orman Bölge Müdürlüğü ve Antalya Büyükşehir Belediyesine ait itfaiye ve arazözlerle yangına müdahale edildi. Yangın havadan da helikopterle destek verilen çalışmalarla kontrol altına alındı.

Kuvvetli rüzgarın da etkisiyle oluşan yoğun duman nedeniyle görüş mesafesinin düşmesi sonucu Lara-Kundu kara yolu trafiğe kapatıldı.

Yangını söndürmek için ekiplere yardımcı olan Mustafa Etkinoğlu, “Orman yangınını gördük. Müdahale etmeye çalıştık. Gücümüz yetmedi. İtfaiye ekiplerine haber verdi. 2 saattir söndürmeye çalışıyorlar. Kendilerine teşekkür ederiz. Burada bir an önce önlem alınmasını istiyoruz. Buraya giren çıkan sayısı belli değil. Orman içerisinde bir sürü evi olmayan insanımız yaşıyor. Çadırlarda kalıyorlar” diyerek yaşananları anlattı.

İtfaiye ekiplerine koşarak su taşıyan Şahin Akman, “2 kilometre koştuk. Su taşıdım. Yardım etmek istedim. Elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyorum” dedi.

Kovalara kum doldurarak alevlere müdahale eden Ayşe Güzel ise “Karşıda oturuyorum. Oğlum haber verdi. Kovayı alıp koştum. Hemen elimizden geldiği kadar yardımcı oluyoruz. Bir kova kum atsak bir dal söndürsek ciğerimiz bir parça daha az yanar. 5 kilometre koşarak geldim. Nefes nefese kaldık. İtfaiyeye haber verdim” açıklamasında bulundu.

(AA) (İHA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/787418/antalyada-orman-yangini
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.