ABB'deki kesinti yargıya taşınıyor

Mamak Belediye Başkanı ve AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse, Büyükşehir Belediyesi'nin geçtiğimiz ay yapılan meclis toplantısında yaşanan bağlantı sorunu hakkında suç duyurusuna bulunacaklarını belirtti.
Ankara Masası
|
24 Mayıs 2021, Pazartesi - 14:31
ABB'deki kesinti yargıya taşınıyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı Mayıs Ayı 1.Birleşimi, Belediye Başkanı Mansur Yavaş başkanlığında toplandı. Toplantının başında söz alan Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık, Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı ve Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Nisan ayı toplantısında yaşanan bağlantı sorunlarına tepki gösterdi. 

Murat Köse: Suç duyurusunda bulunacağız 

Geçen ay tatsız olaylar yaşadıklarını savunan Köse, "Bunlardan bir tanesi canlı yayının kesilmesiydi. Toplantıların canlı olarak verilmesi çok önemli. Ancak gördük ki, Asım Balcı ve Hilal Ayık'ın konuşmaları sırasında canlı yayın önce yavaşlatıldı, sonra da kesildi. CHP zihniyeti denilen bir şey var ya, biz geçen ay tam da bunu yaşadık. CHP'nin şeffaflık algısı duvara çarptı. Biz sayın başkanı 4.5 saat burada dinledik. Sıra bize gelince canlı yayın kesildi." dedi.

Bu konuyu ara verildiğinde CHP Grup Başkanvekili Yaşar Neslihanoğlu ile görüştüklerini ve kendisinin "Belediyede düdük bizde" dediğini öne süren Köse, "Demek ki CHP belediyeyi düdükle yönetiyormuş. Meclise canlı yayının kesilmesi ve belediye başkanlarının eleştirilerinin kamuoyundan saklanması anlaşılır değil. Görevliler hakkında suç duyurusunda bulunacağız" şeklinde konuştu. 

Asım Balcı: Kasıt aramak istemiyorum ama...

Köse'den önce söz alan  Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı ise "Hilal başkanımdan önce ben konuşuyordum ama biz kürsüye çıktığımızda internet yayınında aksamalar oldu. Kasıt aramak istemiyorum ama daha önce kürsüye çıktığımızda da benzer hususlar söz konusu oldu. Ne hikmetse bir anda internet kesiliyor, ses kısılıyor. Bu arızaların giderilmesinin önemli olduğunu düşünüyorum. Hepimiz aynı fikre sahip olmayabiliriz ama o fikirlerin dile getirilebileceği demokratik ortamın burada oluşturabileceğimizi düşünüyorum. O görüşlerden hepimizin yararlanacağı zamanlar olacaktır. Bu tür teknik sorunların olmayacağı internet akışının sağlanması, ilgili arkadaşların ikaz edilmesi, varsa bir kasıt kusur onlarla ilgili gerekli işlemlerin yapılmasının önemli olduğunu ifade etmek istiyorum" şeklinde konuştu. 


Hilal Ayık: Hakkımız gasp edilmeye çalışıldı.

Yaşanan problemle ilgili olarak ilk söz alan  Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık ise en temel hakları olan kürsü hakların elinden alındığını savundu. 

Haklarının gasp edildiğinin altını çizen Ayık, şöyle devam etti: "Ben eleştirimi dile getirirken konuşmamın kesildiğini  fatih başkan dile getirdi. Ardından belediye meclisinden arkadaşlar dile getirdiler. Israrla konuşmam kesildi. Ve sonrasında ben konuşmaya baktığımda hakikaten hiçbir şey anlaşılmıyor. Sürekli bir takım kesintilere uğratılmış. Ardından 2. oturum başladı. 2. sefer söz aldık. Yine aynı şekilde konuşmamın kesintilere uğradığını gördüm. Şuna üzülüyorum, orada minibüsçü esnafımızın benden bir talebi vardı. Bu kürsüden dile getirmemi istemişlerdi. Lütfen benim konuşmamı bir açın, ben sadece minibüsçülerimiz diyorum gerisi yok. Benim konuşmam nereye gitti, konuşmamı o şekilde bırakmadığıma adım gibi eminim. O gün bu sansürü uygulayan herkese teessüf ettiğimi dile getirmek istiyorum, teknik bir aksaklık olduğuna kesinlikle inanmıyorum."



http://www.ankaramasasi.com/haber/792967/abbdeki-kesinti-yargiya-tasiniyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.