Murat Köse'den HDP yanıtı

Mamak Belediye Başkanı ve AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse, HDP üzerinden kendisine yönelik suçlamalara yanıt verdi.
Ankara Masası
|
24 Mayıs 2021, Pazartesi - 18:06
Murat Köse'den HDP yanıtı

Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı Mayıs Ayı 1.Birleşimi'nde kürsüye çıkan Mamak Belediye Başkanı ve AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse,  CHP Etimesgut Belediye Meclis Üyesi Ertan Işık'ın HDP üzerinden kendisine yönelik suçlamalarına yanıt verdi. 

"HDP ile ilgili herhangi bir şekilde yolu kesişen şerefsiz ve namussuzdur." diyen Köse, "Bu lafları iddia eden de aynen böyledir arkadaşlar. Bunu açıkça söyleyeyim ki buradan ortalığa laf söyleyip de konuşanlar cevabını alsın.  Siz kimsiniz? Seçimlerde eli kanlı terör örgütü ile ve HDP ile gizli açık ittifak kuran ve seçimi böyle kazanan bir partinin bir grubun mensubusunuz" ifadesini kullandı.

Köse'nin konuşmasından satırbaşları şöyle:

"İsrail’in kanlı parasına Müslümanların ihtiyacı yoktur"

Büyükşehir Belediyesi’nin bir kuruluşu İsrail Büyükelçiliği’nin iftarla ilgili 500 tane iftar vermesiyle ilgili bir teşekkür belgesi verdi. O iftar yemeklerini de katkı vermesini fotoğraflardan görüyoruz. Bu belki de oradaki birinin gafletiyle olmuş olabilir. Ancak biz bunu dile getirdik basında. Sayın başkanın bu konularda hassasiyetini görmedik, göremedik. Biz diyoruz ki İsrail’in kanlı parasına Müslümanların ihtiyacı yoktur. 500 tane iftar parasını bir zarf içerisine koyup siyah bir çelenk ile beraber İsrail büyükelçiliği önüne bırakması için buradan Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a çağrı yapıyorum. Eğer o 500 tane iftar paranız yoksa buradaki herhangi bir belediye başkanı, herhangi bir meclis üyesi bu parayı size verecektir. İsrail’inde zulmünü buradan kınıyorum. Zulüm ile abad olunmaz.

Biz her defasında boşa geçen 2 yılı Ankaralıların nasıl hizmet alamadığını her defasında anlatacağız. 60 kilometre yapacağım dediniz. Burada cevap yok. Suya zam yapmayacağım dediniz. Sürekli zam getirdiniz bugün de zam getirdiniz. Ekmeğe yüzde 85 zam yaptınız. Bunları biz yapmadık siz yaptınız. Hangi bir sözünüzü tuttunuz? Ben onu soruyorum size.

"ABB ile Mamak Belediyesi yarışır bile değil"

Bir Meclis üyesi şahsımı ve Mamak Belediyesini hedef alarak yalan ve iftira dolu iddialarda bulundu. Ankara Büyükşehir Belediyesi’ni Mamak Belediyesi ile karşılaştırıyorsunuz. Bizim için sorun yok. Biz çok güzel hizmetler yaptık. Hepsini de anlatırım size. Siz de eğer Ankara vizyonu olsaydı , eğer Başkent vizyonu olsaydı CHP Belediyeciliği, görmedik ama İYİ Parti belediyeciliği olsaydı bir vizyon olsaydı siz ABB’yi Londra ile karşılaştırırdınız. Pekin ile Paris ile Washington ile Newyork ile karşılaştırırdınız. Siz nereyle karşılaştırıyorsunuz, Mamak Belediyesi ile. Harika bu çok güzel. Biz Büyükşehir'in 15 milyara yaklaşan bütçesiyle yaklaşık 50 kat daha büyük bütçeyle büyükşehir ile Mamak’ı karşılaştırıyorsunuz ya vallahi de billahi de hepinizle yaptığımız bütün hizmetleri teker teker karşılaştırırız ve ABB ile Mamak Belediyesi yarışır bile değil. Solda sıfır kalacak şekilde devasa hizmetler yaptık. 

Biz burada şahısları konuşmuyoruz, ilçe belediyeleri konuşmuyoruz. Ama konuşmak istiyorsanız biz burada sonuna kadar konuşuruz hiç endişeniz olmasın. Sadece iftira ve yalanlarınızı konuşamayız. Onları hukuka sevk edeceğiz. 

Kuruşuna karışmadığımız parayla ilgili nasıl engellemiş olabiliriz? 

 Yine geçmişe takılıyorsunuz. Şu geçmişten bir kurtulun. Geçmişte boğulup kaldınız. Tarihin içinde kaldınız, bugüne gelemediniz. Bugüne gelin de hizmetlerinizi millet bir görsün, geçmişin hesabını zaten herkes verdi. Eğer devamı da varsa başka hesaplar yine verir. Şu girdaptan bir çıkın. Bugüne gelin ve şirketlerle ilgili şirketlerin nasıl iflasa doğru gittiğini anlatın. Engellemeyle ilgili zaman zaman çeşitli iddialarda bulunuyorsunuz. İki yıl boyunca bütçeyle ilgili burada yaptığınız görüşmelerde sizin bütçenizin kuruluşuna harfine biz dokunduk mu? Dokunmadık. Bakın ASKİ, Büyükşehir, EGO ile şirketlerle beraber kullandığınız toplam bütçe 30 milyar lira. Bu çok büyük bir para. Bu paranın kuruşuna biz karışmadık. Kuruşuna karışmadığımız parayla ilgili nasıl engellemiş olabiliriz? Ama parayı siz nasıl yaptınız biz bilmiyoruz. Çarçur ettiniz ne yaptınız bilmiyoruz. Burada mali tablolar vermekle olmaz hesap vereceksiniz. Bu millete Ankara’ya 30 milyarı ne yaptığınızı nereye harcadığınızın hesabını vereceksiniz ancak böyle olur. 

Ertan Işık’ın suçlamalarına yanıt

Ertan Işık’ın söylediği birkaç bir şey var. Benim kim olduğum ilgili söylediği bir şey vardı anlatmaya çalıştı. Ben biraz kim olduğumu anlatayım sizlere. Ben 1968 Mamak doğumluyum. Doğduğum büyüdüğüm sokakta yaşıyorum. Annem Çubuk’un Akbayır köyünden. Babam Şereflikoçhisar’ın merkezinden yerlisi. Sultan Alaaddin Camiinin dibindedir bizim evimiz. En az 700 yıldır bu topraklardayız. Can verdik, can aldık. Şereflikoçhisar’dır unvanımız. Şereflidir bizim soyumuz. Dedemin dedesi Köse’nin Hacı İbrahim Ağa, Şereflikoçhisar’ın 4’üncü belediye başkanıdır. Kökümüz buradan gelir. Devamında da biz elhamdülillah vatanımızı milletimizi seven, asla vatanımıza toz kondurmayan, bunun için canını gözünü kırpmadan verebilen neslin evlatlarıyız. Peki siz kimsiniz? Ben size sormak istiyorum. Lafı siz istediniz. Sayın Yavaş’a da sormak istiyorum. Siz kimsiniz diye, yani o da nasibini alsın diye söylüyorum. Sayın Işık siz hangi parti grubundasınız? Siz CHP’li misiniz gerçekten? Sizin renginiz ne Allah aşkına, siz kendinizi bir anlatın. Peki HDP ile bazı konulardan bahsediyorsunuz. HDP ile ilgili herhangi bir şekilde yolu kesişen şerefsiz ve namussuzdur. Bu lafları iddia eden de aynen böyledir arkadaşlar. Bunu açıkça söyleyeyim ki, buradan ortalığa laf söyleyip de konuşanlar cevabını alsın. Ben size söyleyeyim siz kimsiniz? Seçimlerde eli kanlı terör örgütü ile ve HDP ile gizli açık ittifak kuran ve seçimi böyle kazanan bir partinin bir grubun mensubusunuz. Terör örgütü mensubu, Sayın Yavaş o koltukta oturuyorsa bizim oylarımızla oturuyor diyor. Bir gün çıkıp da açıklama yaptınız mı? Yapamazsınız, yapamadınız, yapamayacaksınız.

Bu hakaret dili ve saygısızlık diyor biz burada düşüncelerimizi ifade ediyoruz. Eğer mikrofonu kapatmazsanız bizi engellemezseniz engellemeye çalışmazsanız daha da sakin konuşuruz. Ancak sizin konuşma tonunuza bu şekilde yüksek tonda cevap veriyoruz. Yoksa bize yakışmıyor bunlar. O yüzden saygısızlığı ve hakareti aynen iade ediyorum arkadaşlar.

Mustafa Armağan’dan bahsetti. Mustafa Armağan değerli, kıymetli bir ilim insanıdır. Ne sizin biliniz, ne boyunuz ona yetmez.

http://www.ankaramasasi.com/haber/793341/murat-koseden-hdp-yaniti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.