Adnan Beker, Murat Köse'yi köşeye sıkıştırdı

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi İYİ Parti Grup Başkanvekili Adnan Beker, Mamak Belediye Başkanı Murat Köse'nin seçim öncesi söz verip yapamadığı projeleri tek tek açıkladı. Adnan Beker'in sözleri ABB Başkanı Mansur Yavaş'ı oldukça güldürdü.
Ankara Masası
|
24 Mayıs 2021, Pazartesi - 19:05
Adnan Beker, Murat Köse'yi köşeye sıkıştırdı

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Meclis Toplantısı Mayıs Ayı 1.Birleşimi'nde Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi İYİ Parti Grup Başkanvekili Adnan Beker, ABB yönetimini sürekli bir proje üretmemekle suçlayan Mamak Belediye Başkanı ve ABB Ak Parti Grup Başkanvekili Murat Köse'nin seçim döneminde söz verip yapmadığı projeleri kürsüden açıkladı.

Adnan Beker, konuşmasının başında "Şimdi televizyonlara çıkıyorsunuz, sosyal medyada gruplar kuruyorsunuz Ankara Büyükşehir Belediyesi ne yaptı? Ankara Büyükşehir bunu yapmadı, hani seçim vaatleriniz. Sayın Murat Başkan senin de seçim vaatlerin var. Sen benim bu dediklerimin yüzde 10’unu gerçekleştirdiysen ben sana teşekkür edeceğim. O kadar çok vaadin var ki Mamak metrosunu ben yapacağım demişsin. Şunu dememişsin Büyükşehri kazanırsak Büyükşehir yapacak dememişsin."diye konuştu.

Köse'nin seçim döneminde verilen vaatlerin görüntülerini tek tek gösteren Adnan Beker ile Murat Köse arasında şu konuşmalar geçti;

Adnan Beker:  200 yataklı devlet hastanesi demişsin. Çevre Bakanlığı sadece sizin değil bizim de bakanlığımız. Çevre Bakanlığı yapıyor biz yaptık. İller Bankası yapıyor biz yaptık. Öyle yok. Belediyenin kendi bütçesi de var. Demişsiniz ki; 200 yataklı devlet hastanesi, 50 üniteli ağız ve diş merkezi, 112 Acil servis Tuzluçayır Semt Polikliniği. Sayın Başkanım Doğu Terminali demişsin. Temelini kazdın mı? Başladın mı? Ben size bir şey söyleyeyim mi valla Mamak’ı da kaybedeceksiniz bir anket yaptırın sokağa çıkın. Seçim vaadine ben koymadım Murat Başkan koymuş. Mamak halkına demiş ki ben geleceğim bunu yapacağım.

Murat Köse: Büyükşehir ile beraber olduğumuzda hepsini yapacağız inşallah.

Adnan Beker: Biz Türkiye  Cumhuriyeti’nin yerine geçtik mi  biz yapabileceklerimizi söyledik yapmıyorsak söylersiniz. Şimdi bak Kızılay-Karapürçek metro hattı sizin seçim beyannamenizde var

Murat Köse: Onu da yapacağız Allah nasip edecek göreceksiniz. Siz beceremeyeceksiniz biz yapacağız.

Mansur Yavaş: Başkan sana gelince yapacağız diyorsun bize de bir fırsat tanı bakalım daha 2 yıl oldu

Adnan Beker: Hadi onları geçtik onları biraz çok sallamışsın da. Elmadağ Kayak Merkezi başladın mı, bitti mi?

Murat Köse: Ankara’nın gözdesi inşallah yapacağız. Büyükşehri biz alınca yapacağız.

Adnan Beker: Arkadaş bir dakika ya sendeki başladım bitti. Organize hayvancılık bölgesi demişsin.

Murat Köse: Projemiz devam ediyor.

Adnan Beker: Yeni Mamak Kentsel Yenileme Projesi,

Murat Köse: Sayın Başkandan istedik vermedi geçen sene.

Mansur Yavaş: Güzel mazeret.

Adnan Beker: Senin bütçen buna yeter mi?

Murat Köse: Vermedi verseydi de baksaydı keşke.

Adnan Beker: Sen bunu bırak da kendin 200 tane yap teşekkür edelim. Kendin Mamak olarak yap. Bu 4 bin 400 konut ihalesi oluyor önümüzdeki ay. Kanal Ankara Projesi bir tane kayık koydun mu bugüne kadar? Varsa söyle bizde bilelim.

Murat Köse: Sayın Başkan bu proje 8 etaplı bir proje 1.etap devam ediyor devamı gelecek inşallah.

Adnan Beker: Bölge otoparkları geçen Altmışevlere gittim bir tane otopark göremedim.

Murat Köse: Bunları da yapsaydınız bari bunlar Büyükşehir’in sözleriydi. Bunlar Büyükşehirin sorumluluğunda Sayın Başkan.

Adnan Beker: Bir tane yaptığın var mı ben teşekkür edeceğim bak.

Mansur Yavaş: O zaman niye vaat ettiniz Murat Bey.

Adnan Beker: Yeni Sanayi Ticaret Bölgelerinin kazandırılması. Var mı? Altınevler Gençlik Merkezi. Bak bunu yapıyorsun ama neymiş bakanlık yapıyormuş. Bakanlıktan da Allah razı olsun sende sebep olmuşsun senden de Allah razı olsun. Köprülü Kavşak Yaya Alt Üst geçitleri. Samsun Yolu üzeri Mavi Göl, Kutludüğün, Doğukent, bir tane yaptın mı?

Murat Köse: Sizin gücünüz yeter de bir iki tane yaparsanız kalanları biz yapacağız inşallah.

Adnan Beker: Bu bizim vaadimiz değil, sen bizim vaatlerimizden sor. Sen bunu Mamak halkına seçim zamanında toplantılarında her yerde bunları anlatmışsın. Yol genişletme çalışması çevre yolu bağlantısı. Erzurumlu birisi vardı ismi aklıma gelmedi bolca vaat vermişsin onun gibi.

Murat Köse: Sayın Başkan Kıbrıs Köy girişimiz orası, oranın kesinlikle genişletilmesi lazım.

Adnan Beker: Park et devam et, park edip devam eden var mı? Kelebek Vadisi, valla Mamak’ta sivrisinek çok kelebek yok. Demişsin ki bir de Mamak’ı turizmin kenti yapacağım. Valla bir Suriyeliler var herhalde bir Mamak’ta başka görmedik. Tabi ki bunları Mamak Belediyesi olarak şey yapmadık Mamak Belediye Başkanı AK Parti Grup Başkanvekili olduğu için devamlı da ilçe belediyelerimizden olsun belli arkadaşlarımız olsun devamlı Büyükşehir Belediyemizi bu konuda seçimlerde vaat verdiniz ne yaptınız ne ettiniz diyorlar. Şimdi öncelik olarak Ankara Büyükşehir Belediyesi öncelik olarak pandemi sürecini de göz önüne alarak sayın başkanda belirtiyor, öncelik halkın sağlığı, halkın ihtiyaçları, bölgenin acil olan ihtiyaçları. Acil olan ihtiyaçlar nedir, su olayı, Mamak, Gölbaşı, bugün  Polatlı, sadece Pursaklar’a  6 km boru döşüyoruz. Tabiri caizse şuan Ankara’nın altını boruyla döşüyoruz. Bunlar görünmeyebilir ama belli bir zaman sonra vatandaşımız da bunları görecek. Arkadaşlar biz Ankaramıza odaklanalım herkes elinden gelen hizmeti veriyor. Ama  Ankara Büyükşehir Belediyesi, hem bütçesinden tasarruf ediyor hem borcunu ödüyor hem hizmet ediyor. Bunu engellemek kimsenin eline bir şey geçirmez. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/793387/adnan-beker-murat-koseyi-koseye-sikistirdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.