Serhat Oğuz'dan Mansur Yavaş'a hafriyat alanı tepkisi

Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz, ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın sözüne rağmen ilçedeki hafriyat alanının kapatılmasına tepki gösterdi.
Ankara Masası
|
24 Mayıs 2021, Pazartesi - 19:55
Serhat Oğuz'dan Mansur Yavaş'a hafriyat alanı tepkisi

Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı Mayıs Ayı 1.Birleşimi'nde Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz ilçede yaşanan hafriyat sorununu meclise taşıdı.

Kahramankazan'da esnafın düzenli olarak kullandığı hafriyat alanının Büyükşehir zabıtası tarafından kapatıldığı süreci anlatan Oğuz "12 Nisan da o konuşmayı yaptıktan sonra Sayın Başkanım acaba bir gün sonra malum ilk sahurdu, Büyükşehir’in zabıtaları Kahramankazan’a geldi. O zabıtaları Kahramankazan’ a siz mi gönderdiniz bilmiyorum. Sizden özellikle rica ettiğim Kahramankazan’daki hafriyatçı esnafı bana gelip başkanım merkez döküm sahamızı kapatmayın. Büyükşehir Belediyesi oraya kapatmış lütfen Mansur Bey’e rica edin orayı açsınlar bende size bir mesaj attım. Esnafın çözümünü size sundum. Sizde dediniz ki bir gün sonra açıldı orası dediniz. Açıldı ve bu Kahramankazan esnafının işine yarayacak bir şey değil. Oradaki esnafın işine yarayacak bir şey. Ben onların bana ilettikleri sorunu size aktardım sizde çözdünüz. O konuşmadan 1 gün sonra Büyükşehir zabıtası Kahramankazan’a geliyor ya da gönderiliyor. Eğer siz gönderdiyseniz teessüf ediyorum. Rutin denetlemek için geldiyseler sözüm yok. Geliyorlar arkasından ne oluyor biliyor musunuz burada uygunsuz döküm yapıldığını, kimin Kahramankazan Belediyesinin tespit ediyorlar burayı biz kapatıyoruz diyorlar. Peki ne dökmüş Kahramankazan Belediyesi söyleyeyim mi! Sayın başkanım, kömür külü ve budanan ağaçların dallarını döktü diye hafriyat döküm sahasında usulsüz döküm yapılıyor diye orası kapatılmış." ifadelerini kullandı.


"Döküm sahasının girişine pankart hazırlamışlar"

Oğuz, zabıta ekiplerinin Kahramankazan Belediyesini hedef gösterilmek için hafriyat alanına pankart astığını belirtirken "Kahramankazan belediyesi usulsüz döküm yaptıysa bir, orada bir arkadaşımız var o bizi ikaz eder döktürmez. İki dökmüştür cezasını kesersiniz bu döküm sahasını niye kapatıyorsunuz. Oradaki esnafı niçin mağdur ediyorsunuz. 15 km ötedeki döküm sahasına esnafı yönlendiriyorsunuz. Kahramankazan Belediyesi usulsüz döküm yaptı diye de kocaman döküm sahasının girişine pankart hazırlamışlar. Haberiniz var mı Sayın Başkan? Bunun talimatını siz mi verdiniz. Sayın Başkan bakın orada usulsüz bir döküm yok, Kahramankazan belediyesinin döktüğü şeyleri fotoğraflattırdım özellikle ve burada sadece iki şey var. Kömür külü ve budanmış ağaçların dalları. Burada Belediye başkanlarımız var Allah’ınızı severseniz hanginiz kömür külünü dökmüyorsunuz döküm sahasına. Hanginiz ağaç dallarını budayıp dökmüyorsunuz. Zaten biz işe yarar olanları odun yapıp dağıtıyoruz." dedi.

Serhat Oğuz'la Mansur Yavaş arasında tartışma

Açıklamaların ardından Serhat Oğuz ile Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş arasında tartışma çıkarken ikili arasında şu konuşmalar geçti;

MANSUR YAVAŞ: Ona inanaın yapacak bir şey yok.

SERHAT OĞUZ: İnanma değil sayın başkan. Ben bunu size söylüyorum ben bunlarınhepsinin görüntülerini de aldırdım. ( telefonuna göstererek) merak etmeyin. Kime söyleyeceğim ben bunları. İnsan, yıllardır orada duran totem var, saraya iniyorsunuz sağda, ben dikmedim o totemi, gelmişler karayoluna ait toteme ceza kesiyor. Yetkisinde değil ki. Hırsını alamamış oralara, bende dedim ki arkadaşlara… Ceza kesilen tüm totemleri kaldırdım. Kafayı takan arkadaş bunlara kimse o müsterih olsun, çok ta önemli bir konu değil benim için ama konuşmanın arkasından böyle şeyler olunca çirkin.

Bir diğer konu, o gece konuşma yaptıktan sonra Sayın Başkan, ben hiçbir belediye başkanı arkadaşıma özelden mesaj atmıyorum ama sizin hesabınızdan benim Twitter hesabıma mesaj atılmış. O mesaj sizin bilginiz dahilinde mi atıldı.

MANSUR YAVAŞ: Evet, benim bizzat attım.

SERHAT OĞUZ:Aynen o mesajı size iade ediyorum.

MANSUR YAVAŞ: Saygısızlık yaptınız bana telefon açıp söyleyebilirsiniz, Twitter’dan o şekilde mesaj atmanız yanlış benim açımdan. Kaldı ki ben kendimi savunamamışım o gün.

SERHAT OĞUZ:Şimdi özelden mesaj yazmak nedir?

MANSUR YAVAŞ: Gelin neticeye.

SERHAT OĞUZ:Netice şu sayın başkan, sizi eleştirmenin faturası ne bilmiyorum. Kahramankazan belediyesine 119 bin lira fatura ediyorsunuz ceza kesiyorsunuz yetmiyor usulsüz dökümden dolayı ceza kesiyorsunuz şimdi bu eleştirileri yaptıktan sonra kaç para ceza kesecekseniz bundan sonra peşin peşin yatırayım geleyim ağzımı doldura doldura burada sizi eleştireyim. Yazıktır, ben eleştirimi yaptıktan sonra bunların olması normal değil.

Bu zabıtayı ertesi gün siz mi gönderdiniz.

MANSUR YAVAŞ: Ben göndermedim. Zabıtanın totemlerle ilgili kestiği cezaların tümünü ben sana göndereyim Ankara’nın her yerinde yapıyor.

SERHAT OĞUZ: Ben sizi burada eleştirdikten sonra zabıta Kahramankazan’ a neden geliyor.

MANSUR YAVAŞ: Peki 3 gün sonra gelseydi ne olacaktı? Bak abartıyorsun sen bana telefon açıyorsun aç sahayı diyorsun bende açıyorum. Öyle olsa sahayı ben sana açmam. Kendinizle çelişiyorsunuz.

SERHAT OĞUZ:Niçin kapattınız?

"Büyükşehir belediye başkanımızı aradım"

Konuya ilişkin söz alan İYİ Parti Kahramankazan Belediye Meclis Üyesi Selim Çırpanoğlu, Serhat Oğuz'un kendisini aradığını ifade ederken "Kahramankazan Belediye Başkanı beni arıyor rica ediyor diyor ki; Selim Bey bak aramız iyi, aramızdaki samimiyetten dolayı Kahramankazan Belediye Başkanı bu problem olur hiç yakışmaz iki belediye arasında gerginlik artmasın diyerek buraya ceza yazılmamasını istirham ediyor. Ben büyükşehir belediye başkanımızı arıyorum diyorum, Kahramankazan Belediyesi yine aynı hatayı kabul etse de buraya biz tekrar ikinci defa ceza yazdırmayalım. Başkanımızda diyor ki tamam, tekrar aynı hatayı yapmasınlar diyor. 12 Nisan Meclisi’nden 2 veya 3 gün önce tekrar evsel atık ve cüruf malzemeleri atılmaya devam ettiği için zabıtamızda gidiyor. Kahramankazan Belediye Başkanımıza soruyorum 19 Mart’ta size ihtar gönderildi mi acaba, ondan sonra ikinci bir ihtar gönderildi mi? Bundan öncesinde Kahramankazan Belediyesi sadece 12 Nisan’daki kendisinin benim burada yüzüm kızarırcasına dinlediğim Büyükşehir Belediye Başkanımızı nasıl itham edildiğini biliyorsunuz bugüne kadar büyükşehir belediye başkanına yapılmış en büyük ihtarı Kahramankazan Belediye Başkanı yaptığı için kendisini kınıyorum." diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/793435/serhat-oguzdan-mansur-yavasa-hafriyat-alani-tepkisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.