Mansur Yavaş Kızılcahamam'daki yangına müdahale hakkında konuştu

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Kızılcahamam'daki yangına ilişki Belediye Başkanı Süleyman Acar'ın iddialarına yanıt verdi. Yavaş, yangın gününe ait Arvento kayıtlarını yayınladı.
Zeliha Demirci
|
24 Mayıs 2021, Pazartesi - 23:18
Mansur Yavaş Kızılcahamam'daki yangına müdahale hakkında konuştu

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Meclis Toplantısı Mayıs Ayı 1.Birleşimi'nde konuşan Mansur Yavaş, Kızılcahamam’da 25 dükkanı kullanılamaz hale getiren yangınla ilgili iddialara yanıt verdi.

Kızılcahamam'daki itfaiye durumuna ilişkin konuşan Yavaş, “Aralık 2020’den önce her vardiyada 3 personel bulunurken bu tarihten sonra personel sayısını 5’e çıkarmışız. 9 olan personel sayısı 15 olmuş. Kızılcahamam İtfaiye İstasyonunda kullanılan 2012 model 4 tonluk itfaiye aracını, 2020 yılında 2019 model 6 tonluk itfaiye aracıyla değiştirmişiz. İlk müdahale aracı olarak yeni aldığımız 1 adet Rotfire aracını vermişiz. Bu 300 kilo alıyor ama çok süratli müdahale ediyor, köpük de sıkabiliyor. İstasyon toplamda 9 personel, bir araç ile çalışırken, bizim dönemimizde 15 personel 3 araçla hizmet vermeye başladı. İstasyonumuzda uzak olan ve önceden belirlenen 2 köye müdahele daha etkin olunması için 3 tonluk yangına müdahale tankeri verildi. Bunu bütün köylere vermeyi düşünüyoruz. 3 tonluk itfaiye araçları da alacağız. 300 itfaiye eri almak için yazı yazdık. Onları da köylerin ortasında bir yere koyacağız, hazır bekleteceğiz ki büyük itfaiye gelinceye kadar 3 tonluklar müdahale etsin. Bütün köylere bunlar eğitilerek veriyor. Her köyde en az 3 kişinin alması isteniyor. Ayrıca 300 itfaiye eri almak için yazı yazdık.” ifadelerini kullandı.

Yavaş ayrıca yangın gününe ait Arvento kayıtlarını yayınlayarak itfaiyelerin yangına kaç dakikada müdahale ettiğini açıkladı.

Ne olmuştu?

Ankara Büyükşehir Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısı 5. Birleşimi’nde konuşan Kızılcahamam Belediye Başkanı Süleyman Acar, 8 Nisan'da ilçede bulunan Kasaplar Çarşısı'nda meydana yangın felaketine dair, "Mansur Bey orada, ‘14 tane itfaiye 37 tane personel müdahale etti’ demiş. İlk müdahale eden itfaiye 1-2 tane iş işten geçtikten sonra 44 tane itfaiye olsa ne olacak? Dolayısıyla yangınlarla ilgili sorunların bir an önce çözülmesi gerekiyor. Daha önce Eğerlialören köyümüzde, 5 evin yandığı olaydan sonra da yazılı olarak Büyükşehir Fen İşlerine müracaat ettik. İlçemizde bulunan itfaiyenin kapasitesinin yetersiz olduğunu, yerinin yetersiz olduğunu ifade ettik. Fakat o günden bugüne kadar hiçbir şey yapılmadı." demişti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/793479/mansur-yavas-kizilcahamamdaki-yangina-mudahale-hakkinda-konustu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.