Mansur Yavaş'tan TOGO Kuleleri açıklaması

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş, TOGO Kuleleri tartışmalarıyla ilgili Meclis toplantısında bilgi verirken "Normal vatandaşa nasıl davranıyorsak Sinan Aygün'e de öyle davranacağız. Kimse bizim düşmanımız hasmımız değil" dedi.
Ankara Masası
|
25 Mayıs 2021, Salı - 00:45
Mansur Yavaş'tan TOGO Kuleleri açıklaması

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş , ABB Meclis Toplantısı Mayıs Ayı 1.Birleşimi'nde TOGO Kulelerine ilişkin bir kez daha bilgi verdi.

Yavaş, inşaatın kesin bir şekilde durdurulması gerektiğini ifade ederken fazladan 300 daireye izin vermeyeceklerini söyledi.

Sinan Aygün'ün yıldırma politikası uyguladığını ifade eden Yavaş "Rantı alan da veren de şuan oturmuş bana iftira atıyor. Biri almış biri vermiş bu belediye meclisi niye ilgilendiriyor. Göz mü yumacağız Bu meclis verdiği kararın arkasında durmalı. Bu meclis verdiği kararın arkasında durmazsa mutlaka bir şahibe ortaya çıkacaktır. Normal vatandaşa nasıl davranıyorsak Sinan Aygün'e de öyle davranacağız. Kimse bizim düşmanımız hasmımız değil. Yanlış yollara başvuranlarla ilgili bizlerde şikayetlerimizi yapıyoruz. Ama bildiğiniz gibi değil. Ret çıktığı zaman memuru şikayet ediyor, müfettişi şikayet ediyor. Yıldırmaya çalışıyor. Yılmayız o devirler bitti. Tehditle hatırla şununla bununla rant kazanma devri bitti." dedi.

Ne olmuştu?

Cumhuriyet Halk Partisi ( CHP) eski Milletvekili Sinan Aygün’ün sahibi olduğu TOGO kuleleri projesi Aralık 2019’da Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş tarafından mahkeme kararı gereği mühürlenmişti. Mühürlemenin ardından Aygün, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi üyelerinin kendisinden rüşvet istediğini iddia etmişti. Tartışmalar yargıya taşınırken Danıştay  eski CHP milletvekili Sinan Aygün tarafından yaptırılan,TOGO Kuleleri inşaatın yoğunluğunun azaltılması kararına uyulmasını istedi.

Yavaş, TOGO Kuleleri sürecini ayrıntılı bir şekilde anlattı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/793486/mansur-yavastan-togo-kuleleri-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.