Mansur Yavaş, İsrail elçilğinden alınan yardımlarla ilgili konuştu

ABB Başkanı Mansur Yavaş, İsrail'den alınan iftariyeliklerle ilgili yapılan eleştirilere "Benim böyle bir şeye ihtiyacım olmadığı belli belediyenin de ihtiyacı olmadığı belli. Bu iftar 29 Nisan'da yapılmıştır. O tarihte ne bir olay var ne de bir şey vardı"diye yanıt verdi.
Ankara Masası
|
24 Mayıs 2021, Pazartesi - 22:54
Mansur Yavaş, İsrail elçilğinden alınan yardımlarla ilgili konuştu

İsrail Büyükelçiliğinden Ankara Büyükşehir Belediyesine Ramazan ayında yapılan iftariyelik yardımlarına ilişkin ABB Başkanı Mansur Yavaş açıklamalarda bulundu.

İftariyeliklerin alındığı tarihte ortada bir şey olmadığının altını çizen Yavaş "Buradan siyasi bir şey rant elde edilmek istendi. Tamam, pek de bir şey demiyorum. Yani Mansur Başkan 500 bilmem neye ihtiyacımız mı var iade et. Benim böyle bir şeye ihtiyacım olmadığı belli, belediyenin de ihtiyacı olmadığı belli. Bu iftar 29 Nisan'da yapılmıştır. O tarihte ne bir olay var ne de bir şey vardı. Belki kendilerini kayıt altına almak için yani yaptıkları masrafı belgelemek için gelmişler herkesin aldığı teşekkür belgesini alıyorlar ve ayın 5’inde bunu yayınlıyorlar.  İsrail Büyükelçiliği değil de İsrail Büyükelçiliği yetkilileri değil de çalışanları gibi bir Twitter sayfasından da paylaşıyorlar." dedi.

" ASKİ’dekilere çok ağır konuştum"

Çin Büyükelçiliğinin önünde ASKİ'nin kazı yapmasının yanlış olduğunu belirten Yavaş " Bu olay bize geldiğinde sorun dedim. Çünkü biz Dışişleri ile ilgili yaptığımız işlerde bu en son bizim yaptığımız Çin paylaşımı dâhil, biliyorsunuz Çin Büyükelçiliği karşı cevap verdikten sonra biz Dışişleri Bakanlığını aradık ne yapmamız gerekir diye sorduk. Ben sordum şahsen, çünkü hatta bir kazı meselesi oldu yeminle söylüyorum kazı meselesiyle ilgimiz yok. Hatta ASKİ’dekilere çok ağır konuştum. Bilerek mi yaptınız, onlar değil dediler ama bilerek yaptılarsa hoş olmamış. Bunlar halkın hoşuna gidiyor ama devlet yönetiminde Dışişleriyle görüşmeden devletin kendi politikasına aykırı davranışlara biz girmeyiz." ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

İsrail'in Ankara Büyükelçiliği Ramazan ayında Ankara Büyükşehir Belediyesinin 'iftar ver' kampanyasına 500 iftariyelik bağışlamıştı. ABB de elçiliğe bir teşekkür belgesi vermişti. İsrail'in Filistin'e saldırdığı dönemde çıkan haber tepki çekmişti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/793537/mansur-yavas-israil-elcilginden-alinan-yardimlarla-ilgili-konustu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.