Ordu devlet başkanı, başbakan ve bakanları gözaltına aldı

Afrika ülkesi Mali'de, Geçiş Konseyi Başkanı Bah Ndaw ve Başbakan Moctar Ouane'nin de aralarında bulunduğu çok sayıda üst düzey yetkilinin, ordu birlikleri tarafından gözaltına alındığı bildirildi.
Ankara Masası
|
25 Mayıs 2021, Salı - 00:07
Ordu devlet başkanı, başbakan ve bakanları gözaltına aldı

Yerel basında çıkan haberlerde, gözaltına alınan kişiler arasında Savunma Bakanının da olduğu ve söz konusu kişilerin başkent Bamako'nun dışındaki Kati'de bir askeri üsse götürüldüğü kaydedildi.

Mali'de yaşayan Türk vatandaşlarına uyarı

Öte yandan Türkiye'nin Bamako Büyükelçiliği, Twitter hesabından, Mali'de yaşayan Türk vatandaşlarını zaruri durumlar dışında sokağa çıkmamaları ve temkinli davranmaları konusunda uyardı.

Mali'de 18 Haziran 2020'de askeri darbe yapılmış, Cumhurbaşkanı İbrahim Boubacar Keita alıkonulmuş ve Geçiş Konseyi bünyesinde yeni hükümet kurulmuştu.

14 Mayıs'taki istifanın ardından yeni hükümet bugün kurulmuştu

Mali’de geçiş dönemi hükümetinin Başbakanı Ouane'nin bir önceki ekibinin 14 Mayıs'ta istifasının ardından yeni hükümet kurulmuştu. Mali'deki geçiş dönemi hükümeti, bugün kamu radyo ve televizyonunda okuduğu açıklamada yeni bir geçici hükümetin kurulduğunu duyurmuştu. Kurulan 25 kişilik yeni hükümette, askeri cuntanın iki üyesi olan eski Savunma Bakanı Sadio Camara ve eski Güvenlik Bakanı Albay Modibo Kone ise görevden alınmıştı.

Mali’de geçen sene yapılan darbenin ardından kurulan geçiş dönemi hükümeti, ülkedeki seçimlerin Şubat 2022’de yapılacağını ve askeri yönetimden uzaklaşmak için yeni bir "geniş tabanlı" kabinenin atanacağını duyurmuştu.

(AA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/793566/ordu-devlet-baskani-basbakan-ve-bakanlari-gozaltina-aldi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.