Baran'dan Etimesgut'taki tesis için övgü dolu sözler

Etimesgut'ta bulunan Engelsiz Yaşam Merkezi ile Türk Tarih Müzesive Parkı’nı ziyaret eden Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran, "Başkanımız Enver Demirel’e çok teşekkür ediyorum. Bu gibi tesislerin ayakta kalması gerekiyor. Sahip çıkılması gerekiyor” dedi.
Ankara Masası
|
25 Mayıs 2021, Salı - 10:43
Baran'dan Etimesgut'taki tesis için övgü dolu sözler

Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran, Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, (SERÇEV) Selebral Parsili Çocuklar Derneği Başkanı Turgay Karataş,  Engelsiz Yaşam Merkezi ile Türk Tarih Müzesive Parkı’nı ziyaret ettiler.

“Etimesgut’a mükemmel bir tesis kazandırılmış”

ATO Başkanı Baran “Türkiye’ye örnek olacak bir tesis, Başkanımıza bu tesisi Etimesgut’a kazandırdığı için çok teşekkür ediyorum. Bu kadar teferruatlı bu kadar mükemmel bir tesisi ilk defa görüyorum. Bugün gerçekten çok duygulandım, inanılmaz bir eser çıkmış ortaya. Hepimiz engelli olabilirdik, ancak engelli olan vatandaşlarımıza engelli olduklarını hissettirmemek, bu mükemmel tesis bir örnektir. Başkanımız Enver Demirel’e çok teşekkür ediyorum. Bu gibi tesislerin ayakta kalması gerekiyor. Sahip çıkılması gerekiyor” dedi.


Türk Tarih Müzesi ve Parkı'na hayran kaldılar

Engelsiz Yaşam Merkezi ziyaretinin ardından Türk Tarih Müzesi ve Parkına geçen heyet burada da incelemelerde bulundu.  Türk Tarih Parkı ve Müzesi’nin dünyada eşi benzeri bulunmadığını belirten Baran, "Yine muhteşem bir eseri geziyoruz. Özellikle gençlerimizin burada tarihlerini çok iyi anlayacağını umut ediyorum. Harika bir tesis olmuş. Bu tesislerin ayakta kalması için elimizden geleni yapmak zorundayız" şeklinde konuştu. 

“Yapılan hizmetlere sahip çıkılmalı”

Engellilere yönelik sadece Engelsiz Yaşam Merkezi’nin bulunmadığını kaydeden Belediye Başkanı Enver Demirel ise   “Engellilerimize birçok alanda hizmetler yapıyoruz. 2010 yılında başlatmış olduğumuz Engelliler Denizle buluşuyor projemizi pandemiden dolayı yapamıyoruz. Engelli ve ailelerini denizle buluşturuyoruz. Hem engellimiz hem de ailesi enerji depoluyor. Bizler her gün bazı şeyler yaşıyoruz. Bu yaşadıklarınızı eğer icraata dökmezseniz olmaz bizler yaşadıklarımızı icraata dökerek insanların yaşamına dokunuyoruz. Bu Engelsiz Yaşam Merkezi ’de bunlardan biridir” dedi.

Türk Tarih Müzesi ve Parkı ile ilgilide bilgi veren Başkan Demirel; “Bu Müzemizde Dünyada bir ilktir. Özellikle gençlerimizin ecdadını tanımaları açısından çok önemsiyoruz. İnşallah bu tesisimiz ile gençlerimiz burada tarihini öğrenecekler” ifadelerini kullandı. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/793940/barandan-etimesguttaki-tesis-icin-ovgu-dolu-sozler
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.