Lütfi Elvan'dan 'kripto para' açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, "Kripto para düzenlemesi kısa sürede bitecek, vatandaş yönetemeyeceği riski almasın" dedi.
Ankara Masası
|
25 Mayıs 2021, Salı - 16:59
Lütfi Elvan'dan 'kripto para' açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Bloomberg'e açıklamalarda bulundu.

Kripto para meselesine değinen Bakan Elvan, bakanlığın koordinasyonunda konuyla ilgili çalışmaların sürdüğünü belirterek farklı ülke uygulamalarının incelendiğini ifade etti.

Suç gelirlerinin aklanması önlenecek

Elvan, “Üzerinde çalıştığımız alanlar ise; kripto varlık ile çeşitlerinin tanımlanması, bu varlıkların ortaya çıkarılması, ihracı ve dağıtılması, alım satım yapan platformların uyması gereken ilke ve esasların belirlenmesi, varlık saklama hizmetinin hangi şartlarda kimler tarafından yapılabileceği, vergilendirme politikasının nasıl olacağı, hangi kripto varlık çeşidi için hangi kurumun düzenleme yapma ve yaptırım uygulama yetkisinin olacağı, özellikle suç gelirlerinin aklanması ve terörizmin finansmanında bu alanın kullanılmasının engellenmesi gibi geniş bir alanı kapsıyor.” değerlendirmesini yaptı.

Çalışmanın kısa sürede tamamlanacağını da duyuran Elvan, “Ancak ben şunu söylemek de istiyorum; vatandaşlar, tasarruflarını değerlendirirken, yönetemeyecekleri riskleri almamalı.” dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/797133/lutfi-elvandan-kripto-para-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.