Matematiği oyuna dönüştüren kazanacak

Ankara Masası
|
28 Nisan 2020, Salı - 18:11
Matematiği oyuna dönüştüren kazanacak

Matematik öğretmek için ödüllü oyun geliştirme yarışması düzenleniyor. Ankara Kalkınma Ajansı, Matematik Öğretimi İçin Oyun Geliştirme Yarışmasında; birinciye 7 bin 500 TL, ikinciye 5 bin TL, üçüncüye ise 2 bin 500 TL ödül verilecek. 

Ankara Kalkınma Ajansı, Covid-19 virüsünün oluşturduğu olumsuz şartlar altında yazılım geliştirme ve oyun yazılımı geliştirme kapasitesine sahip kişi, kurum ve şirketleri üretim ortamına çekmek üzere Türkiye Oyun Geliştiricileri Derneği (TOGED) ve ODTÜ Teknokent A.Ş. iş birliğinde Matematik Öğretimi İçin Oyun Geliştirme Yarışması düzenleneceğini açıkladı.

Açıklamaya göre, uzaktan eğitimi destekler formata uygun olarak matematik öğretimini kolaylaştıracak çözümleri desteklemek üzere 3., 4. ve 5. sınıflarda öğretilen matematik derslerinin tamamı ya da bir bölümü için oyun yazılımları geliştirilmesi hedefleniyor. Ayrıca yarışmayla Ankara’daki gelişmiş oyun sektörünün tanıtılması ve bu sektörün eğitim alanına katkı sağlaması da amaçlanıyor.

Yarışmaya başvurular 1-31 Mayıs tarihleri arasında yapılacak.  Yarışmanın kazananları 1-15 Haziran tarihleri arasında yapılacak jüri değerlendirmesi ile belirlenecek. Değerlendirme sonrası kazananlar ödül etkinliği ile duyurulacak. Birinciye 7 bin 500 TL, ikinciye 5 bin TL, üçüncüye ise 2 bin 500 TL ödül verilecek. Yarışma başvuruları www.oyunla.biz.tr adresi üzerinden alınacak.

http://www.ankaramasasi.com/haber/7990/matematigi-oyuna-donusturen-kazanacak
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.