Cumhurbaşkanı Erdoğan: Darbecilerle yürüyen siyasetçiler var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Darbecilerle kol kola yürüyen siyasetçi profili varlığını sürdürüyor" dedi.
Ankara Masası
|
27 Mayıs 2021, Perşembe - 13:00
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Darbecilerle yürüyen siyasetçiler var

Türk demokrasi tarihinde "kara bir leke" olan 1960 askeri darbesinin ardından yargılamaların yapıldığı ve geçen yıl da tarihi sürece ışık tutacak şekilde yeniden düzenlenerek açılan Demokrasi ve Özgürlükler Adası, 27 Mayıs'ın 61. yılında AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'na ev sahipliği yaptı.

Burada konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Darbecilerle kol kola yürüyen siyasetçi profili varlığını sürdürüyor" ifadesini kullandı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

"Milli iradenin üstünlüğünü tesis etme mücadelemizin önü sürekli darbelerle kesildi. Sadece darbeciler değil onlarla kol kola yürüyen siyasetçi profili de varlığını sürdürüyor. 27 Mayıs 1960'ta darbecileri tahrik ve teşvik eden siyasetçi profili bugün de varlığını sürdürmektedir. 

Bu zihniyet her dönemde gücü milli irade yerine, darbecilerden almayı tercih etmiştir. Bunlar sıkıştıkları her durumda ülkede kargaşa ve huzursuzluk çıkararak darbe imasına yönelmiştir. AK Parti'ye Meclis'te cumhurbaşkanı seçtirmemek için nara atanlar, brifinglerde ip gibi sıraya geçenler bunlardır.

28 Şubat muhtırasına bizim tespitlerimiz farklı değil diyen dönemin CHP yöneticileri darbecilerden daha büyük şevkle sahip çıktı. CHP yöneticileri darbe güzellemesi yapıyor. Her yakalandıklarında işin içinden sıyrılmak istiyorlar. Erken seçimle veya başka şekilde iktidar değişiminden söz edenler darbe şiirleri okuyan, birkaç hafta önce bizi merhum Menderes'in akıbetiyle tehdit edenler de bunlardır.

Erdoğan'dan yeni anayasa mesajı

Yeni ve sivil anayasa ile ülkemizi demokraside en üst lige çıkaracağız. MHP kendi taslağını bize sundu. Bizim çalışmamız da tamamlandı, bunları sunacağız. Metinleri bir araya getirip kapsamlı şekilde değerlendirerek ortak bir metin haline dönüştüreceğiz. Meclis'teki tüm siyasi partilerin çalışmalara samimi ve yapıcı bir şekilde destek vermelerini istiyoruz. Arzu ettiğimiz şekilde bir uzlaşma zemini oluşmazsa Cumhur İttifakı ve bizi destekleyen partilerle taslağı milletimize sunmakta kararlıyız.

"Daha büyük zillet olabilir mi?"

Son dönemde yalan ve iftira konusunda vitesi yükselttiler. Bir dizi yalanı sürekli tekrarlama stratejisi uyguluyorlar. Man Adası, 128 milyar dolar ve son günlerdeki iddialar... Bunların siyaset adına heybelerinde malzeme yok. Eser ve hizmette bizimle rekabet edebilecekleri proje yok. CHP Genel Başkanı'nın Millet İttifakı diye adlandırdığı oluşumun bölücü terör örgütü uzantısıyla nasıl bakanlık pazarlığı yaptığını sizler de görüyorsunuz. Deniz kuvvetlerinde albaylık yapan zatın bakanlık teklif etmesinden daha büyük zillet olabilir mi? Bu mesele karakter meselesidir. Karakterde cibiliyette bir sıkıntı varsa ona Türk milletinin bir evladı olarak bir şey diyemem." 

http://www.ankaramasasi.com/haber/800806/cumhurbaskani-erdogan-darbecilerle-yuruyen-siyasetciler-var
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.