Kızılcahamam'da yeraltı şehri çalışmaları başladı

Kızılcahamam Belediye Başkanı Süleyman Acar Mahkemeağacin Mahallesi’nde büyük bir kazı ve restorasyon projesine bugün itibari ile başladıklarını duyurdu.
Zeliha Demirci
|
27 Mayıs 2021, Perşembe - 14:57
Kızılcahamam'da yeraltı şehri çalışmaları başladı

Kızılcahamam Belediyesi, Başkan Süleyman Acar’ın talimatlarıyla muzun süredir atıl durumda kalan, Mahkemeağacin Jeosit alanında büyük bir kazı ve restorasyon projesine bugün itibari ile başladı.

Müjdeyi sosyal medya hesabından veren Acar, "Anadolu Medeniyetler Müzesi, Ankara Üniversitesi ve Kaymakamlığımızın işbirliği ile kolları sıvadığımız 'Mahkemeağacin Kazı, Yeraltı Şehri ve Restorasyon Projesi' ilçe turizmimizi şaha kaldıracak adımlarımızdan biri. Proje kapsamında, geçmişi milattan önceye dayanan hali hazır tarihi alanların korunarak temizlenmesi, mühendislik çalışmaları ile potansiyel yer altı şehrinin ortaya çıkarılması ve tüm restorasyon çalışmaları bulunuyor. 2200 yıldan fazla tarihe sahip olan bölge, kurulduğu günden bu yana birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bir alan. Bu medeniyetlerin keşfi, tarihi alanların gün yüzüne çıkarılması bizleri şimdiden heyecanlandırıyor." ifadelerini kullandı.

"Proje tamamlandığında, ilçemiz önemli tarihi turizm lokasyonlarından biri olacak" diyen Başkan Acar, "Yeraltı şehrinde, antik kentte ziyaretçi merkezi, rehberlik hizmetleri ve ziyaretçiler için gerekli ihtiyaçları karşılayacak projeleri hayata geçireceğiz. Turizmin dışında önemli bir istihdam merkezi olacak Mahkemeağacin tarihi kalıntıları ilçemiz için çok önemli." şeklinde sözlerini tamamladı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/801084/kizilcahamamda-yeralti-sehri-calismalari-basladi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.