Ankara İl Sağlık Müdürü Gülüm'den Ertan İskender açıklaması

Ankara İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Gülüm, Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde taşkınlık yaptığı için uyardığı kişinin saldırısına uğrayan asistan doktor Ertan İskender'in hayati tehlikesinin devam ettiğini söyledi.
Ankara Masası
|
28 Mayıs 2021, Cuma - 11:38
Ankara İl Sağlık Müdürü Gülüm'den Ertan İskender açıklaması

Ankara İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Gülüm ile Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Rahmi Kılıç, taşkınlık yaptığı için uyardığı kişinin saldırısına uğrayan asistan doktor Ertan İskender'in sağlık durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu. 

İskender'in hayati tehlikesinin devam ettiğini belirten Gülüm, bıçak darbesinin ciddi damarlara ve hayati organlara yakın bir bölgede olduğuna dikkat çekti. 

"Ciddi bir motivasyon düşüklüğü var"

Türkiye'de bir yıldan fazla bir süredir pandemi mücadelesi verildiğini belirten Gülüm, "Mücadelenin en önünde olan sağlık çalışanları kendi evlerine, yakınlarına dahi gidemediler. Sağlık çalışanlarının evlerine böyle hüzünlü haberler göndermek bütün sağlık çalışanlarının moralini bozmuş durumda. Şuan içeride hakikaten sağlık çalışanlarında ciddi bir moral, motivasyon düşüklüğü var." dedi.

"Yasaların çok güzel yansımaları oldu"

Son iki yılda sağlıkta şiddeti önleyici yasalar çıkarıldığını kaydeden Gülüm, "Bunların sahaya çok güzel yansımaları oldu. Sağlık çalışanlarından gelen geri dönüşümlere bakarak, çok mutlulukla takip ediyoruz." şeklinde konuştu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın olayı yakından takip ettiğini ekleyen Gülüm, "Hekim kardeşimizle de görüştü, bizler de her tür gelişmeyi iletiyoruz, irtibat halindeyiz. Bu süreçlerin bir daha tekrar olmaması arzusuyla son bulmasını umut ediyoruz" ifadelerini kullandı. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/802792/ankara-il-saglik-muduru-gulumden-ertan-iskender-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.