Nihat Özdemir'den küme düşme açıklaması

Süper Lig'de sezonun tamamlanmasının ardından küme düşme tartışmaları gündeme geldi. Başkan Nihat Özdemir, konuyla alakalı açıklamalarda bulunup küme düşmenin kaldırılmayacağını ifade etti.
Ankara Masası
|
29 Mayıs 2021, Cumartesi - 11:20
Nihat Özdemir'den küme düşme açıklaması

Süper Lig'de sezonun tamamlanmasının ardından küme düşme tartışmaları alevlendi.

Geçtiğimiz sezon son 8 maçın pandemiye denk gelmesi nedeniyle kulüpler TFF'ye başvurmuştu ve alınan karar neticesinde küme düşme kaldırılmıştı.

Bu sezonun pandemi şartları nedeniyle daha zorlu geçtiği ve geçen sezonla benzer özellikler taşıdığı gerekçesiyle Süper Lig'de kulüpler bir kez daha TFF'nin kapısını çaldı. Buna göre, Denizlispor, Gençlerbirliği, Erzurumspor, Akhisar ve Bölgesel Amatör Lig'e düşen 16 kulüp resmi olarak küme düşme kaldırılsın talebinde bulundu.

"Kimsenin beklentisi olmasın"

Milliyet gazetesine konuşan TFF Başkanı Nihat Özdemir yaptığı açıklamada, "Bu sezon, geçen sezon gibi değil. Şartları herkes biliyordu ve kendini ona göre hazırladı. Hemen her takım, benzer sıkıntıları yaşadı. Ne bir eksik, ne bir fazla. Bu yüzden, bu sezon için kimsenin bizden düşmeyi kaldırmak, lige çıkartmak, 19’u 20 yapmak gibi bir beklentisi olmasın.” dedi.

Özdemir, "Geçen sezon ne ilan ettiysek, statü ne ise o uygulanacak. Sonraki sezonlarda hem Süper Lig hem de TFF 1. Lig’deki takım sayısını 18’e düşürmeyi hedefliyoruz.” diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/804220/nihat-ozdemirden-kume-dusme-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.