Başkent'te“cezaevine kitap bağışı“ kampanyası başladı

Adalet Bakanlığı tarafından 'Bir Kitap Bir Umut' sloganıyla Ceza İnfaz Kurumu Kütüphaneleri için başlatılan kitap bağışı için Ankara Batı Adliyesi’nde destek kampanyası düzenlendi.
Büşra Bayrak
|
31 Mayıs 2021, Pazartesi - 13:25
Başkent'te“cezaevine kitap bağışı“ kampanyası başladı

Ankara Batı Adliyesi Başsavcısı Gökhan Karaköse'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen bağış kampanyasına Etimesgut Kaymakamı İzzettin Sevgili, Sincan Kaymakamı Abdullah Küçük, Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, ilçe emniyet ve milliyet eğitim müdürlüğü yetkilileri katıldı.

Katılımcılar kitap kumbarasına kitap atarak kampanyaya destek oldular. Başsavcı Karaköse, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül himayelerinde yürütülen kitap bağış kampanyasına destekleri için tüm katılımcılara teşekkür etti.

Hatırlanacağı gibi 29 Mart tarihinde Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı arasında "Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkelerinde Kütüphane Kurulmasına İlişkin İş Birliği Protokolü" imzalanmış, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "İnfaz rejiminin temel amacı da insanımızı topluma yeniden kazandırmaktır. Islah, infaz politikamızın temelini oluşturmaktadır. İyi hal incelenirken kriterler arasına kitap okuma Ocak 2021'den itibaren eklenmiştir. Kitap okuma alışkanlığı hususunda teşviklerimizi sürdüreceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/807060/baskenttecezaevine-kitap-bagisi-kampanyasi-basladi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.