Kılıçdaroğlu'ndan Bahçeli'ye 'Atatürk' tepkisi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bahçeli, 'Atatürk bizim kırmızı çizgimizdir' diyor. Güzel ama o çizgi saraya doğru uzadıkça renk değiştiriyor. Renk değişmeyecek arkadaş" dedi.
Ankara Masası
|
01 Haziran 2021, Salı - 14:03
Kılıçdaroğlu'ndan Bahçeli'ye 'Atatürk' tepkisi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Mustafa Kemal Atatürk'e yönelik hakaret iddialarına tepki gösteren Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi de hedef adlı. 

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satırbaşları şöyle:

Ayasofya'yı açtılar, güzel. Değerli arkadaşlarım camide görev yapan imamların sevgiyi, saygıyı, hoşgörüyü anlatması lazım. Dert varsa bunların çöüzmü konusunda toplumu aydınlatması lazım. Biz tarihimize nasıl saygılıysak, camilerde görev yapan imamların da tarihlerine saygılı olması lazım. Bütün dinlerin temelinde insan sevgisi vardır, huzur vardır, birlikte yaşamak vardır. Kim ve nefret yoktur. Kinden, öfkeden beslenen bir din insanı olmaz.

"Ayasofya'yı Atatürk'e hakaret için mi açtınız?"

Ayasofya'yı Atatürk'e hakaret için mi açtınız? Atatürk hayatını bu millet için vermiş bir kişi. O meczup acaba İstanbul'un işgalini biliyor mu? O meczup acaba Mustafa Kemal Atatürk işgal altında Dolmabahçe'nin önünde savaş gemilerini gördüğü zaman "Geldikleri gibi giderler" dediğini biliyor mu? Bütün imam kardeşlerime saygım vardır. Toplum onların ihtiyacı vardır ama hangi eksen üzerinde, sevgi ve barış ekseni üzerinde. Bu meczup kişi Sütçü İmam'ı biliyor mu acaba? Sütçü İmam'ın ne dediğini biliyor mu? "Her kim ki Mustafa Kemal aleyhine düşmanlık yaparsa bilin ki onların kanında kafir kanı vardır" diyor.

"Sen kime kükrüyorsun arkadaş?"

Bugün Sayın Bahçeli de bu konuda bir sürü laf etmiş, güzel. Sayın Bahçeli'nin Atatürk'e sahip çıkması başımın üstüne ama asıl kızmamız gereken bu meczup mu? Bu meczup bu konuşmayı devlet ricali önünde yapıyor. O devlet ricalinden biri çıkıp "Bunu konuşamazsın" dedi mi, demedi. O zaman Bahçeli'ye soruyorum, sen kime kükrüyorsun arkadaş? Bunu orada görevlendiren hangi kafa? Atatürk bizim ortak değerimizdir. Bahçeli, 'Atatürk bizim kırmızı çizgimizdir' diyor. Güzel ama o çizgi saraya doğru uzadıkça renk değiştiriyor. Renk değişmeyecek arkadaş. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/809273/kilicdaroglundan-bahceliye-ataturk-tepkisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.