ABD’de vaka sayısı milyonu aştı

Ankara Masası
|
29 Nisan 2020, Çarşamba - 12:10
ABD’de vaka sayısı milyonu aştı

ABD'de Covid-19 salgınında can kaybı 59 bini, vaka sayısı 1 milyonu aştı.

ABD, korona virüs (Covid-19) salgını nedeniyle ölümlerin önüne geçemiyor. Ülkede korona virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 59 bin 266’ya, toplam vaka sayısı ise 1 milyon 35 bin 765’e yükseldi.

Korona virüs salgınından en fazla etkilenen eyalet olan New York'ta vaka sayısı 301 bin 450’ye yükselirken, ölü sayısı 23 bin 144’e çıktı.

Biz dünyada herkesten daha çok test yapıyoruz”
ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray’da gazetecilere yaptığı açıklamada, vaka sayısının 1 milyonu geçmesinin test sayısındaki artışlarla orantılı olduğunu söyledi.

İlerleyen günlerde daha fazla vaka görüleceğini belirten Trump, bu aşamada daha fazla test yapacaklarını ifade etti. Trump, "Biz dünyada herkesten daha çok test yapıyoruz. Çin'de daha fazla test yaparsanız, daha çok vaka görürsünüz. İlerleyen dönemde daha fazla vaka göreceğiz çünkü daha fazla test yapacağız. Çalışmalarımız neticesinde zamanı geldiğinde vaka sayısı sıfıra düşecektir” ifadelerini kullandı.

“Salgının bu kadar ciddi olacağı bilinmiyordu”
Virüsün bu kadar etkili olacağının bilinmediğini söyleyen Trump, "Bazı iyi uzmanlar, bu salgının ABD'yi etkilemeyeceğini söyledi. Çin dışında hiçbir yeri etkilemeyeceğini söyledi. Biz de her zaman olduğu gibi uzmanları dinledik. Birçok insanda olduğu gibi, bu sefer uzmanlar da yanıldı. Salgının bu kadar ciddi olacağı bilinmiyordu” şeklinde konuştu.
Günde 5 milyon test hedefine yakında ulaşabileceklerini, solunum cihazlarının üretimi konusunda da çok iyi iş çıkardıklarını belirten Trump, "2. Dünya Savaşı'ndan bu yana böyle bir iş yapan görülmedi" dedi.

https://www.youtube.com/watch?v=rUXFIiv2cX0
http://www.ankaramasasi.com/haber/8104/abdde-vaka-sayisi-milyonu-asti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.