Okullar 31 mayıs'a kadar açılmayacak

Ankara Masası
|
29 Nisan 2020, Çarşamba - 11:58
Okullar 31 mayıs'a kadar açılmayacak

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk: “Uzaktan eğitimin 31 Mayıs’a kadar devam ettirilmesini kararlaştırdık”

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, milyonlarca öğrenci ile velilerin beklediği soruların cevaplarını canlı yayında verdi.

Korona virüs salgını başladığından bu yana devlet olarak hızlı önlem almak amacıyla var güçleriyle çalıştıklarının altını çizen Selçuk, öncelikle uzaktan eğitimin Mayıs ayında da devam edeceğini duyurdu.

Uzaktan eğitim 31 Mayıs'a kadar devam edecek

Selçuk, Bilim Kurulunun tavsiyeleri doğrultusunda uzaktan eğitimin 31 Mayıs'a kadar devam etmesinin kararlaştırıldığını açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı Selçuk;

"Bir an önce normalleşme adımlarını atabilmemiz, okullarımızı sağlıkla açabilmemiz için bu süreci birlikte yönetmeliyiz. Uzaktan eğitim şu andaki tek seçenek. Biz onu sımsıkı tuttuk." Şeklinde konuştu.

“Çocuklarımızın şu aşamada en güvende olacakları yer evlerimizdir” diyen Selçuk, Bakanlık olarak telafi eğitimleri sürecini planladıklarını da kaydetti.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Televizyon eğitimi, EBA eğitimi ve yüz yüze yapılacak telafi eğitimini bir bütün olduğunu vurguladı.

LGS için açıklama yapılacak

Ziya Selçuk, hafta başında gerçekleştirilecek Kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın LGS hakkında açıklama yapacağını ifade etti. 

Birinci dönem ders notları geçerli olacak

İkinci dönemde not verilmesinin söz konusu olmadığını anlatan Selçuk, ilk dönem notlarının geçerli olacağını bildirdi. Ziya Selçuk, notları zayıf olan öğrencilerin ise sorumlu olarak üst sınıfa geçeceklerini kaydetti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/8106/okullar-31-mayisa-kadar-acilmayacak
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.