Zeynep Yıldız: ABB insiyatif almalı

Ak Parti Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız, Esenboğa Havalimanı'na yapılması planlanan metro projesinde Ankara Büyükşehir Belediyesinin insiyatif alması gerektiğini söyledi.
Ankara Masası
|
01 Haziran 2021, Salı - 23:32
Zeynep Yıldız: ABB insiyatif almalı

AK Parti Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Gökhan Gökyıldırım, Medya Ankara Genel Yayın Yönetmeni Bayram Polat ve Redaktör Haber Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Gökdemir’in sorularını yönelttiği Günün Programı'na konuk oldu.

Zeynep Yıldız, Ankara'nın dünyaya açılan kapısı Esenboğa Havalimanı'na yapılması planlanan metro hattının son durumu sorulması üzerine açıklamalarda bulundu.

Yıldız, yapımı yılan hikayesine dönen metro hattıyla ilgili yerel yönetimlerin insiyatif alması gerektiğini söyledi.

Büyükşehir Belediyesine ayrılan bütçeye dikkat çeken Yıldız "Metro yatırımlarını kullanım oranlarına göre sürekli raporları güncelleniyor. Bu noktada her birinin bir fizibilitesi, kullanım oranı vesairesi ortaya çıkarılıyor. Biz de bu süreçleri bu raporları takip ediyoruz. Buna ilişkin çözüm önerilerini üretiyoruz. Önceki dönemde Ankara Büyükşehir Belediyesinin , İstanbul Büyükşehir Belediyesinin metro konusunda çok büyük yatırımları olmuştu. Mesela Ümitköy’e metro hattının çekilmesi, Keçiören’de atılan adımlar oldu. İstanbul’da çok daha yaygın bir metro hattı oluşturulmuştu. Dolayısıyla büyükşehirlere tahsis edilen bütçeleri de göz önüne alacak olursak, yerel yönetimlerin bu konuda insiyatif alması gerektiğini düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/811028/zeynep-yildiz-abb-insiyatif-almali
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.