AK Partili Yıldız: Ankara'da turist oranını arttırmaya yönelik adımlar atılıyor

AK Parti Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız, kente daha fazla turist gelmesi için gerekli adımların atıldığını söyledi.
Ankara Masası
|
02 Haziran 2021, Çarşamba - 11:46
AK Partili Yıldız: Ankara'da turist oranını arttırmaya yönelik adımlar atılıyor

AK Parti Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız, Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Gökhan Gökyıldırım, Medya Ankara Genel Yayın Yönetmeni Bayram Polat ve Redaktör Haber Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Gökdemir’in canlı yayın konuğu oldu.

"Ankara'da başkent gibi bir güzellik görebiliyor musunuz?" sorusuna yanıt veren Yıldız, "Beni Altındağ'a bıraksanız ben kendi kendime o mutluluğu yaşarım. Burada kimin ne algıladığı da önemli. Bir başkentten bahsediyorsak, buradaki fikriyatın analiz edilmesi gerekir. Fransa'da Paris, İngiltere'de Londra, Almanya'da Berlin örneği vardır. İspanya'da Madrid vardır, Barcelona vardır. Bu noktada Barcelona daha renkli bir şehirdir." dedi.

"Ankara'da sirkülasyon az değil"

Ankara'da turist oranını arttırmaya yönelik adımlar atıldığını ifade eden Yıldız, "İpek Yolu'nun çok önemli bir aksı Ankara üzerinden geçiyor. Buna yönelik çalışmalarımız halihazırda var. Ankara'da 5 buçuk 6 milyon kadar insan yaşıyor.  Ankara'nın kendi içinde çaprazlamaları sağlasak, Altındağ'daki, Mamak'taki, Çankaya'daki bir vatandaş Ayaş'a Beypazarı'na gitse, bambaşka bir gerçeklikle karşılaşacak. İstanbul'da insanlar dünya kadar trafik yaşayıp Emirgan'a gidiyorlar. Ankara'da da bunun benzerinin sağlanması çok önemli. Ankara'da bu noktadaki sirkülasyonun az olmadığını düşünüyorum." değerlendirmesinde bulundu. 

Pandeminden önce Çamlıdere Belediye Başkanı Hazım Caner Can'ın "Kızağını kap da gel" sloganı ile bir etkinlik düzenlediğini hatırlatan Yıldız, söz konusu programın oldukça kalabalık gerçekleştiğine dikkat çekti. 

Yıldız, "Ben oraya gittiğimde 40 dakikada 1 km yol aldım. O kadar kalabalıktı ki. Dolayısıyla Ankaralıların da dışarıdan gelen insanların da Ankara'nın çeper ilçelerine büyük ilgisi olduğunu görüyorum. Bu ilginin artmasına yönelik de planlarımız devam ediyor." şeklinde konuştu. 

"Ankara bu ülkenin babası gibi"

ABD'yi örnek gösteren Yıldız, New York'un renkli gözüktüğünü Washington'da ise ağırlık olduğunu belirtti.

AK Partili vekil şöyle devam etti:

"Ankara bana bu ülkenin babası gibi geliyor. Babalar yemek yedirir, giymez giydirir. Ankara'nın böyle bir yanı var. Mesela Güdül ilçemiz sakin şehir unvanı aldı. Kızılcahamam'ı, Çamlıdere'yi ve Kahramankazan'ı içine alabilecek olan jeopark için girişimlerimiz var. Bunları bir arada yapmak lazım. Bence şehrin merkezindeki hareketlilik negatif bir şey değildir. Önceki dönemlerde Hacettepe Mahallesi'ne çok ciddi dokunuşlar gerçekleştirildi. Vatandaşların girip girmemekte tereddüt yaşadığı noktalar ihya edildi. Artık Ankara'da turistleri götürebileceğimiz yerler var."

http://www.ankaramasasi.com/haber/811430/ak-partili-yildiz-ankarada-turist-oranini-arttirmaya-yonelik-adimlar-atiliyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.