Enver Demirel, Etimesgut Halk Kütüphanesini ziyaret etti

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, belediyenin Halk Kütüphanesinde incelemelerde bulunarak kütüphane üyeleriyle sohbet etti.
Zeliha Demirci
|
02 Haziran 2021, Çarşamba - 14:01
Enver Demirel, Etimesgut Halk Kütüphanesini ziyaret etti

Enver Demirel, belediyenin Halk Kütüphanesinde incelemelerde bulunarak kütüphane üyeleriyle sohbet etti. Demirel, kütüphanenin Ankara'nın en modern en kapsamlı kütüphanelerinin başında geldiğini belirterek, "Üye sasıyı 15 bini aşan 2 katlı halk aynı anda 650 kişi ders çalışabiliyor ancak pandemi nedeniyle yarı kapasiteli hizmet veriyor. Burası gerçekten her yönüyle başkentimizin en çağdaş kütüphanelerinden biridir. Hatta Ankaramız’ın en büyük 2. kütüphanesi diyebilirim. Kütüphanemizde sizlerin böyle ders çalıştığını görmek beni çok mutlu ediyor. İnşallah pandemi sonrası tam kapasite öğrencilerimize hizmet vermeye devam edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Kütüphanenin özellikleri

Ahimesut Bulvarı üzerinde Etimesgut Belediyesi Ahi Elvan Eğitim Spor ve Yaşam Merkezi bünyesinde hizmet veren Halk kütüphanesine, üyeler kartla kütüphane giriş yapıyor ve sistem otomatik olarak üyeye bir masa atıyor. Öğrenci 40 dakika ders çalıştıktan sonra 15 dakikalık dinlenme süresini kullanabiliyor. Ders süresini doldurmayan ve sık sık teneffüs yapan üyenin masası otomatik olarak kapatılıp başka bir üyeye atanıyor. Böylece öğrencilerin daha düzenli bir ders çalışmasına imkan sağlanıyor.

Veli Takip Sistemi ile de isteğe bağlı olarak veliler, çocuklarının hangi saatler arasında kütüphanede olduğunu takip edebiliyor. Ücretsiz wi-fi hizmeti olan kütüphaneden Türk ve dünya üniversitelerinin arşivlerine katalog tarama sistemi ile erişim sağlanabiliyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/811654/enver-demirel-etimesgut-halk-kutuphanesini-ziyaret-etti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.