İYİ Parti'den Atatürk'ü hedef alan Mustafa Demirkan hakkında suç duyurusu

Ayasofya Camii'nde, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e "hakaret ettiği" gerekçesiyle Yıldırım Beyazıt Camii imamı Mustafa Demirkan hakkında İYİ Parti Ankara İl Başkanı Yetkin Öztürk suç duyurusunda bulundu.
Ankara Masası
|
02 Haziran 2021, Çarşamba - 19:11
İYİ Parti'den Atatürk'ü hedef alan Mustafa Demirkan hakkında suç duyurusu

İmam Mustafa Demirkan hakkında Ayasofya Camii'nde yaptığı konuşmada Mustafa Kemal Atatürk’e ve manevi şahsiyetine hakaret ettiği gerekçesiyle İYİ Parti Ankara İl Başkanı Yetkin Öztürk suç duyurusunda bulundu.

Yetkin Öztürk, başvuru dilekçesini sosyal medya hesabından paylaşırken "Birilerine yaranmak için makamını, kişiliğini, dilini ve dinini satarak Ulu önder ve ebedi Liderimiz Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret eden, eski imam Mustafa Demirkan'ın cezalandırılması için bugün suç duyurusunda bulunduk. Kimse ATATÜRK'ü de, bıraktığı bu mirası sahipsiz sanmasın" notunu düştü.

"Onlardan daha zalim ve kafir kim olabilir"

İmam Demirkan, “Bu ve bu gibi mabedler mabet olarak devam edilmesi için inşa edilmiş, hediye edilmiş. Öyle bir zaman geldi ki, bir asır gibi bir zaman içinde bu mabed-i şeriften Ezan-ı Muhammediye ve namaz her şey yasak olarak müze haline çevrildi. Onlardan daha zalim ve kafir kim olabilir... Ya Rabbi bir daha bu zihniyetin bu ümmetin başına gelmesini mukadder buyurma...” ifadelerini kullanmıştı.

İşte Yetkin Öztürk'ün paylaştığı suç duyurusu dilekçesi;

http://www.ankaramasasi.com/haber/812363/iyi-partiden-ataturku-hedef-alan-mustafa-demirkan-hakkinda-suc-duyurusu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.