Ali Erbaş'tan Etimesgut'a ziyaret

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Türkiye Diyanet Vakfı bünyesinde bulunan 29 Mayıs Okulları Etimesgut Kampüsü’nü ziyaret etti.
Ankara Masası
|
02 Haziran 2021, Çarşamba - 22:16
Ali Erbaş'tan Etimesgut'a ziyaret

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Ankara Etimesgut'ta bulunan  29 Mayıs Okulları Kampüsü'nü ziyaret etti.

Ali Erbaş okulda yaptığı incelemelerin ardından öğrencilere başarılar diledi.

" Allah rızasını taşıyacak gençler olarak yetiştirmeliyiz"

Okulun konferans salonunda bir konuşma yapan Başkan Erbaş, “‘29 Mayıs’ kavramından fetih mesajını, İstanbul’un fethinin mesajını alıyoruz. İstanbul’un fethi, çağ kapatıp yeni bir çağ açan bir dönemi bize hatırlatıyor. İlim çağı, irfan çağı, adalet çağı, merhamet çağı.” diye konuştu. Fatih Sultan Mehmet’in yazdığı şiirlerden birisinde niyetinin Allah yolunda çalışmak olduğunu ifade ettiğine dikkati çeken Başkan Erbaş, “Gençlerimizin her birini Fatih gibi, Allah yolunda gayret edecek, kendisini yetiştirecek ve ülkesine hizmet ederken zihninin bir köşesinde her zaman Allah rızasını taşıyacak gençler olarak yetiştirmeliyiz” ifadelerini kullandı.

"Geçmişteki ilmi zenginliklerimizi yakalayacağız"

Başkan Erbaş, millete ve ülkeye faydalı öğrenciler yetiştirme noktasında anaokulundan üniversiteye kadar her yaş grubunda ve birçok alanda eğitim veren 29 Mayıs Okulları'nın yanında olduklarını söyledi. Medeniyetimizin temelinin ilme dayandığını, ilk inen ayetin ‘Oku’ olduğunu hatırlatan Başkan Erbaş, şu ifadeleri kullandı:

“El-Harezmi algoritmayı bulmasaydı, İbnü'l-Heysem matematikle uğraşmasaydı, sıfırı Müslümanlar bulmasaydı; Batı'nın aydınlanması belki de çok gecikecekti. Batılı insaflı bilim adamları bunu söylüyor. Müslümanlar ilim tarihine bu şekilde katkı sağlamışlardır. İnşallah bizler de geçmişteki ilmi zenginliklerimizi yeniden yakalayarak dünyaya yeni buluşlar hediye etmek için çocuklarımızı, gençlerimizi yetiştirmeye çalışacağız. Bu okullarımızda ve tüm okullarımızda bu heyecanı oluşturmalıyız. Cenab-ı Hak yar, yardımcımız olsun”

"En iyi mezunu yetiştirmeye çalışacağız"

“O Allah, hanginizin daha güzel amel yapacağını sınamak için ölümü ve hayatı yaratandır” ayet-i kerimesini hatırlatan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, “Biz insanoğlu olarak en iyiyi yakalamak için yaratılmış varlıklarız. Velilerimizle, öğretmenlerimizle, öğrencilerimizle, TDV ile el birliği içerisinde okullarımızda en iyi eğitimi vermeye, en iyi mezunu yetiştirmeye çalışacağız. Netice itibariyle amaç, Allah rızasını kazanmaktır. Bu dünyada Allah’ın rızasını kazanmak için varız. En iyi işi de o rızayı kazanmak için yerine getireceğiz.” şeklinde konuştu.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'a Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran da eşlik etti.

(İHA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/812778/ali-erbastan-etimesguta-ziyaret
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.