Ankara Kent Konseyi gençlerin sorunlarını masaya yatırdı

Ankara Kent Konseyi’nin (AKK) ev sahipliğinde “Başkentte Söz Gençlikte” temasıyla düzenlenen Gençlik Çalıştayı'nda, gençlerin problemleri, çözüm önerileri ve fikirleri tartışıldı.
Zeliha Demirci
|
03 Haziran 2021, Perşembe - 11:38
Ankara Kent Konseyi gençlerin sorunlarını masaya yatırdı

Ankara Kent Konseyi Gençlik Meclisi Çalışma Grubu, gençlerin problemlerinin çözümü ve önerilerinin kent yönetiminde yer almasını sağlamak amacıyla Başkentli gençleri düzenlediği Gençlik Çalıştayı’nda bir araya getirdi. "Başkentte Söz Gençlikte" temasıyla düzenlenen Gençlik Çalıştayı'nda, gençlerin problemleri, çözüm önerileri ve fikirleri tartışıldı.

Gençlik Parkı Kabul Salonu’nda 1-2 Haziran 2021 tarihleri arasında düzenlenen çalıştayda; Kent Hakkı ve Katılım Atölyesi, Eğitim/Kariyer/İstihdam Atölyesi, Gençlerin Politik Ekonomisi Atölyesi, Psiko-Sosyal Farkındalık Atölyesi, Kültür-Sanat ve Spor Erişebilirliği Atölyeleri kurularak farklı alanlarda yaşanılan sorunlar, ihtiyaç ve talepler ile çözüm önerileri tek tek ortaya konuldu.

"Gençliğe önem veriyoruz"

Gençliğe önem vermeyen bir kentin geleceğinden yoksun olacağını belirten Ankara Kent Konseyi Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Savaş Zafer Şahin, Gençlik Çalıştayı’nın amacına ilişkin şu bilgileri verdi: "Kent Konseylerinin asli unsurlarından bir tanesi de gençlik meclisleri adını verdiğimiz ve o kentte yaşayan tüm genç nüfusun bir araya geldiği ve temsil edildiği yapıları oluşturmaktır. Gençlik Çalışma Grubu öncülüğünde bugün sayıları 80’i bulan genç arkadaşımız bir araya gelerek kentte gençlerin yaşadığı sorunları tartışarak çözüm önerilerini değerlendirecek ve elde ettikleri raporları kamuoyu ile paylaşacaklar. Ankara Kent Konseyi olarak bu ev sahipliğini çok önemsiyoruz çünkü gençlerin önemsenmediği bir kent geleceğinden yoksun bir kent demektir. Önümüzdeki aylarda Gençlik Meclisi ile bu çalışmaların taçlanacağına ve gençlerin kendi geleceklerini kendi ellerine alacaklarına inanıyoruz."

Başkentli gençlerin sorunlarını tespit etmek ve bunlara çözüm aramak için bu çalıştayı düzenlediklerini dile getiren Ankara Kent Konseyi Gençlik Meclisi Sözcüsü Halil Ecer ise şöyle konuştu: "Türkiye’de ilk defa sadece gençlerin yürüttüğü, gençlerin sorunlarını tespit ettiği ve bu sorunlara çözüm aradığı bir çalıştay düzenliyoruz. Biz burada 75 gençle 5 ayrı komite kurup gençliğin her alanda sorunlarına çözüm aramasını sağlamak adına bir araya geldik. Ankara Kent Konseyi bünyesinde bu çözümleri raporlaştırarak, karar alıcı mercilere ulaştırıp ve bu kararların da takipçisi olarak Ankara’da gençliğin problemlerini çözmede bir lokomotif görevi üstleneceğiz."

http://www.ankaramasasi.com/haber/813277/ankara-kent-konseyi-genclerin-sorunlarini-masaya-yatirdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.