Atanamayan öğretmenler Ankara'da buluştu

Türk Eğitim-Sen ve Eğitim Bir-Sen'in öncülüğünde Ankara'da buluşan yüzlerce öğretmen bu yıl için açıklanan 20 bin öğretmen atama kararının yetersiz olduğunu belirterek ek 40 bin atama daha talep etti.
Ankara Masası
|
03 Haziran 2021, Perşembe - 18:14
Atanamayan öğretmenler Ankara'da buluştu

Ankara'nın Ulus Meydanı'ndan atama bekleyen yüzlerce öğretmen bir araya geldi.

Ülkenin dört bir yanından gelen öğretmenler 'ek 40 bin atama' talebinde bulundu.

Türk Eğitim-Sen ve Eğitim Bir-Sen’in ortak olarak düzenlediği programda Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan ve Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın açıklamalarda bulundu.

"Bu öğretmenlerimizi istihdam etmek zorundasınız"

Eğitimde tasarruf olmayacağını söyleyen Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, “Siz öğretmensiniz. Öğretmen olmak için eğitim fakültesine girdiniz, diploma aldınız, KPSS’de yüksek puan aldınız. Atanamadınız, çünkü sadece 20 bin kontenjan ayrıldı. Bu öğretmenlerimizi istihdam etmek zorundasınız. Yapılması gereken, Milli Eğitim Bakanlığı ile Yüksek Öğretim Kurumunun oturup, önümüzdeki yıllarda ‘şu branştan şu kadar öğretmene ihtiyacım var’ diyerek eğitim fakültelerinin kontenjanını belirlemesi gerekir. Eğitim fakültelerimiz ortalama her yıl 40 bin mezun veriyor. Ek atama istiyoruz. Bu sene pandemi olmasına rağmen, yüz yüze eğitime başlayamamış olmamıza rağmen geçen sene 80 bin 583 olan ücretli öğretmen sayısı pandemiye rağmen 69 bin 326 olmuş. Resmi beyanlara göre geçen sene 144 bin olarak bildirilen öğretmen açığı pandemi koşullarına rağmen bir çok kademede 109 bin 616. Biz öğretmeniz, vatanseveriz. Memleketimizde bir sıkıntı olduğunda elimizi değil gövdemizi taşın altına koyarız. Ülkemiz bir takım ekonomik sıkıntılar yaşıyor farkındayız ancak eğitimde tasarruf olmaz. Bir eksik yer bir fazla çalışırız ancak, geleceğimizi inşa edecek olan eğitim sürecinde tasarruf olmaz. Eğitimin ihtiyaç duyduğu bütün süreçler tamir edilmelidir. Onun için ek atama diyoruz. Cumhurbaşkanımızın bu en masum ve en haklı talebe kayıtsız kalmayacağına yürekten inanıyorum" dedi.

"Öğretmen açığını kapatın"

Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’da ek atamaların bir an önce gerçekleştirilmesini belirterek, “Öğretmen açığının ücretli öğretmenlerle kapatılmaya çalışılması kısa dönemde karlı bir uygulama gibi görünse de uzun vadede eğitimin çıktıları üzerinde olumsuz etkiler oluşturmaktadır. 20 bin öğretmen atamasının üzerine ek 40 bin daha talep ediyor olmamız esasında öğretmen açığını tamamen kapatmıyor, ücretli öğretmenlik sorununu çözmüyor, Aslında daha fazla öğretmen atanması gerekir. bu süreçle eş zamanlı olarak ivedilikle ilave 40 bin öğretmen adayının ataması yapılmalıdır. Eğitimde kalite, ülkede huzur, alın terine saygı için gelin bu sese kulak verin, öğretmen açığını kapatın, ivedilikle ek 40 bin yeni atama yapın" ifadelerini kullandı.

(İHA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/814112/atanamayan-ogretmenler-ankarada-bulustu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.