Ankara'da toplu taşıma ücretsiz olacak

EGO Genel Müdürlüğü,pazar günü Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavına katılacak öğrenciler ve velilerine, sınav görevlilerine, görevli öğretmenlere otobüslerin ücretsiz olacağını açıkladı.
Ankara Masası
|
03 Haziran 2021, Perşembe - 18:30
Ankara'da toplu taşıma ücretsiz olacak

Milyonlarca öğrencinin gireceğini  Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı 06 Haziran 2021 Pazar günü gerçekleştirilecek.

EGo Genel Müdürlüğü, sınav kapsamında toplu taşıma araçlarının öğrenciler ve velilerine, sınav görevlilerine, görevli öğretmenlere ücretsiz olacağını açıkladı.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

EGO Genel Müdürlüğü, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında merkezi sınavın yapılacağı 06 Haziran 2021 tarihinde, öğrencilerin sınav yerlerine ulaşımlarında herhangi bir sıkıntı yaşamamaları için tüm hazırlıklarını tamamladı. Bu kapsamda sınavın yapılacağı pazar günü toplu taşıma araçları (Otobüs, Metro ve ANKARAY) ile servis saatlerindeki yeni düzenlemeyle hizmet verilecektir.

01 Haziran 2021 tarihli duyurumuzda da açıklandığı üzere, LGS’nin yapılacağı 06 Haziran 2021 Pazar günü öğrencilerimizin mağdur olmamaları için ek otobüs servis planlaması yapılmıştır (EK-1 Tablo). Yine aynı duyurumuzda belirtildiği üzere, Raylı Sistem işletmelerimiz de (Ankara Metrosu ve ANKARAY) Pazar günü saat 06.00 ile 14.00 arasında hizmet verecektir (EK-2 Tablo).

Ayrıca, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nin almış olduğu 08.05.2020 tarih ve 533 sayılı Karar’a istinaden, EGO Genel Müdürlüğü’ne ait otobüs ve raylı sistemler ile verilen toplu taşıma hizmetlerinden, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavına katılacak öğrenciler, sınav giriş belgelerini göstermeleri şartıyla kendileri, velileri ve görevli öğretmenler, sınav gününde ücretsiz yararlanacaklardır.

Sınava katılacak öğrencilerimize başarılar dileriz.

Seferler için tıklayınız

http://www.ankaramasasi.com/haber/814126/ankarada-toplu-tasima-ucretsiz-olacak
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.