Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni bir keşfi açıklayacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın cuma günü açıklayacağı müjdenin yeni bir doğal gaz kuyusu olduğu iddia edildi.
Ankara Masası
|
03 Haziran 2021, Perşembe - 20:45
Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni bir keşfi açıklayacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Cuma günü bir açıklayacağım' ifadeleriyle ilgili ABD merkezli Bloomberg gazetesinden yeni bir iddia geldi.

Bloomberg gazetesine konuşan kaynaklar, Karadeniz'in Kuzey Sakarya Sahası'nda yer alan yeni arama kuyusu Amasra-1 kuyusundan elde edilen ilk verilerin bölgede önemli miktarda gaz bulunduğunu gösterdiğini aktardı.

Dış kaynağa ihtiyaç duyulmayacak

Bloomberg, Türk yetkililerin keşfedilen doğal gazı, devlet petrol şirketi TPAO'nun çıkaracağını ve bunun için herhangi bir dış finansmana ihtiyaç duyulmayacağını söylediğini belirtti.

Haberde, Amasra-1 kuyusunda keşfedildiği belirtilen doğal gaza ilişkin Enerji Bakanlığı'nın yorum yapmaktan kaçındığı kaydedilirken, ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hafta başında verdiği bir demeçte 'Cuma günü Karadeniz kıyılarından iyi haberler vereceği' sözü verdiği hatırlatıldı. 

Ekonomik sorunlara çözüm

Bloomberg ayrıca, Erdoğan'ın muhtemel yeni doğal gaz keşfine ilişkin söz konusu açıklamasını, 'döviz cinsinden ödenmesi gereken enerji ithalatı faturası da dahil olmak üzere, Türkiye'nin uzun süredir süregelen ekonomik zaafiyetlerinden bazılarına bir çözüm olarak sunduğunu' yazdı.

Ne demişti?

TRT'de katıldığı programda "Cuma günü Zonguldak'ta bir müjde açıklayacağız." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Zonguldak'ta Uzun Mehmet Camii'nin açılışını yapacağız. Oradan da Kanuni sondaj gemimizle bağlantımızı kuracağız. Oradan açıklamamızı yapacağız" ifadelerini kullanmıştı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/814176/cumhurbaskani-erdogan-yeni-bir-kesfi-aciklayacak
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (1)

Yorumunuz İletilmiştir.
Bozoklu
04 Haziran 2021, 16:08
Ossuruk gazı bulunmuş.mujdeler olsun