Zeynep Yıldız: Büyükşehir yardımları kabul etmedi

Ak Parti Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız, ATB'de süren büyük yangına yardımcı olmak isteyen Keçiören Belediyesi, Mamak Belediyesi ve Sincan Belediyesine Büyükşehir'in izin vermediğini söyledi.
Ankara Masası
|
03 Haziran 2021, Perşembe - 22:18
Zeynep Yıldız: Büyükşehir yardımları kabul etmedi

Yenimahalle ilçesi Macunköy Mahallesi'nde bulunan ATB İş Merkezinin E bloğunda yer alan kimyasal üretim merkezinde, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Saatlerdir süren yangın henüz kontrol altına alınamadı.

Yangın yerine giden Ak Parti Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız süreçle ilgili "Yaklaşık 3 saatten beri buradayız. Biz de süreci yakından takip etmeye çalışıyoruz. Yetkililerin verdiği bilgiler, yangının adım adım kontrol altına alınmaya çalışıldığı yönünde. Kimyasalların bulunduğu bir bölge var, o bölgeden yangının kontrol altına alınmaya çalışıldığı belirtiliyor. Biz de koordinasyonun sağlanması adına, esnafın ihtiyaçlarının giderilmesi adına buradayız. Buraya AK Parti İl Başkanı Hakan Han Özcan, Ak Parti Milletvekili Orhan Yeğin, İlçe Başkanı Abdülkadir Aydoğan bey buradalardı." dedi.

"İhtiyaç olmadığı yönünde dönüş yaptı"

Büyükşehir'in yardımı kabul etmediğini belirten Yıldız "Bu süreç içerisinde Keçiören Belediyesi, Mamak Belediyesi, Sincan Belediyesinin itfaiyelerinin de destek verebileceğini ifade ettik. Büyükşehir’in bu noktada henüz ihtiyaç olmadığı şeklinde bir dönüşü oldu. Yine biz ihtiyaten Tarım Bakanlığı’yla da irtibata geçerek, takviye bir araç talep ettik. Onlar da hemen geldiler. İhtiyaç halinde koordinasyona dahil olacaklar." ifadelerini kullandı.

"Hasar tespit zarar tespit çalışmaları başlatılacak"

Hasar tespit çalışmalarının ivedilikle başlatılacağının altını çizen Yıldız "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile derhal irtibata geçtik. Yapı İşleri Müdürümüz buraya geldiler ekipleriyle birlikte. Burada yangının kontrol altına alınmasının ve soğutma çalışmalarının akabinde hasar tespit ve zarar tespit çalışmaları ivedilikle yapılacak. Burada vatandaşlarımızın zararını nasıl kurtarabiliriz derdindeyiz." diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/814204/zeynep-yildiz-buyuksehir-yardimlari-kabul-etmedi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.