Donald Trump'ın yasakları uzatıldı

Facebook, ABD eski Başkanı Donald Trump'ın Facebook ve Instagram hesaplarının 7 Ocak 2023'e kadar açılmayacağını duyurdu. Trump yasakla ilgili yaptığı ilk açıklamada "Facebook'un kararı, rekor sayıda 75 milyon kişiye ve 2020’deki hileli başkanlık seçimlerinde bize oy veren daha birçoğuna hakarettir” dedi.
Ankara Masası
|
04 Haziran 2021, Cuma - 21:35
Donald Trump'ın yasakları uzatıldı

Ocak ayında ABD Kongre Binası'na düzenlenen baskının sorumlusu olarak görülen eski ABD Başkanı Donald Trump’ın Facebook ve Instagram hesapları askıya alınmıştı.

Sosyal medya platformu Facebook, Trump’ın Facebook ve Instagram hesaplarına yönelik yasaklamanın 2 yıl daha devam edeceğini ve hesapların 7 Ocak 2023 tarihine kadar açılmayacağını duyurdu.

 Facebook tarafından yapılan açıklamada, Trump’ın hesaplarının yalnızca "kamu güvenliğine yönelik risk azaldığında" açılabileceği belirtildi. Açıklamada ayrıca, "Kamu güvenliğine yönelik ciddi bir risk olduğunu tespit edersek, kısıtlamayı belirli bir süre daha uzatacağız ve risk azalana kadar yeniden değerlendirmeye devam edeceğiz" denildi.

"Sansür ve susturma yanlarına kalmasına izin verilmemeli"

F acebook'un kararını açıklamasından birkaç dakika sonra Donald Trump da Telegram hesabından açıklama yaparak, söz konusu kararın geçtiğimiz yıl yapılan başkanlık seçimlerinde kendisine oy verenlere "hakaret" olduğunu söyledi. Trump açıklamasında, “Facebook'un kararı, rekor sayıda 75 milyon kişiye ve 2020’deki hileli başkanlık seçimlerinde bize oy veren daha birçoğuna hakarettir. Bu sansür ve susturmanın yanlarına kalmasına izin verilmemeli. Eninde sonunda biz kazanacağız. Ülkemiz bu istismarı daha fazla kaldıramaz!” ifadelerini kullandı.

(İHA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/816235/donald-trumpin-yasaklari-uzatildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.