Fethi Yaşar: Destek olmaya hazırız

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Şentepe'de vericilerin oluşturduğu kötü görüntüyü ortadan kaldırmak için destek olmaya hazır olduklarını söyledi.
Ankara Masası
|
04 Haziran 2021, Cuma - 22:11
Fethi Yaşar: Destek olmaya hazırız

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Hürriyet Gazetesi yazarı Deniz Gürel'e konuştu.

Yaşar, İstanbul'da vericilerin toplandığı Çamlıca Kulesi'nin açılmasının ardından Şentepe'de onlarca vericinin yan yana dizildiği alanla ilgili açıklamalarda bulundu.

Vericilerle ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’a talep ilettiklerinin aktaran Fethi Yaşar “Şentepe’de çok sayıdaki televizyon direği Yenimahalle’nin değil Ankara’nın silüet problemine dönüştü. 2016 yılında kentin merkezindeki vericileri tek bir kulede toplamak için çalışmalara başladık. Bürokratik sıkıntılar yaşayınca konuyu Sayın Cumhurbaşkanı’na anlattım. Şentepe’deki vericilerin de tıpkı Çamlıca’da olduğu gibi tek bir kulede toplanması gerektiği bilgisini verdim. Hatta kendilerine beni kabul ettiği odanın balkonundan da gösterdim. Şentepe’nin Ankara’nın en yüksek yerlerinden biri olduğunu, buranın temizlenerek tek bir kule ve seyir terası yapılabileceğini, bu çirkinliğin Ankara’nın her yerinden göründüğünü söyledim ve çalışmaların hızlanması konusunda yardım istedim. 2018 yılında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile yapılan yazışmalarda RTÜK tarafından hazırlanan Ulusal FM Radyo Frekans Planı’nda Ankara için sadece Dikmen Çaldağı Mevkii’nin emisyon noktası olarak belirlendiği, Ankara’da yapılması planlanan sayısal yayıncılık kulesi için en uygun emisyon noktasının değerlendirme ve teknik raporlar sonucunda Çaldağı Mevkii’nin olabileceği, 2017 yılında alınan Bakan oluru ile tarafımıza bildirildi. Bu durumda bu kulelerin sökülerek taşınması en uygunu olacaktır. Biz de bu konuda bakanlığımıza her konuda destek olmaya hazırız."diye konuştu.

"Ankara'ya Yenimahalle'ye yakışmıyor"

“Şentepe’de vericilerin olduğu alanı yeşil bir seyir alanına çevirmek istiyoruz” ifadelerini kullanan Yaşar “O alanı gençler, çocuklar, yaşlılar için nefes alabilecekleri, sosyalleşebilecekleri bir alana dönüştürmek istiyoruz. Bu eksiklik giderildiğinde hem Şentepe’ye büyük bir değer kazandırmış olacağız hem de bu görüntü kirliliğinden Ankara’yı kurtarmış olacağız. Çamlıca Kulesi’nde de 33 büyük anten söküldü, 100 radyo yayını birbirlerinin güçlerini kesmeden, frekansları birbirine karışmadan yayın yapabiliyor. Seyir terasının da bulunduğu kulenin, Avrupa’nın en yüksek binası olduğu söyleniyor. Cumhuriyet’in başkenti Ankara da böyle bir kuleyi ve medeniyeti hak ediyor. Yenimahalle Belediyesi olarak üzerimize düşen her görevi yapmaya hazırız. Bu çirkinlik Ankara’ya da Yenimahalle’ye de yakışmıyor.” Dedi.

Yazının tamamı için tıklayınız

http://www.ankaramasasi.com/haber/816249/fethi-yasar-destek-olmaya-haziriz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.