Sakarya Büyükşehir: “Esnafların yanında olmaya devam edeceğiz”

IGF-https://igfhaber.com/2021/06/05/sakarya-buyuksehir-esnaflarin-yaninda-olmaya-devam-edecegiz/
|
05 Haziran 2021, Cumartesi - 08:59
Sakarya Büyükşehir: “Esnafların yanında olmaya devam edeceğiz”

Sakarya'da Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği'nin Başkanlar Kurulu toplantısında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, pandemi sürecinde esnaf ve vatandaşlara yönelik 23 milyon liralık destek sunduklarını hatırlatarak, esnafların yanında olmaya devam edeceklerini duyurdu.

SAKARYA (İGFA) - Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, SESOB Başkanlar Kurulu toplantısına katıldı. Sakarya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Hasan Alişan ve oda başkanlarının katılımıyla çevrimiçi gerçekleşen toplantıda Başkan Yüce, pandemi sürecinde esnaflar için uygulanan desteklere yönelik paylaşımlarda bulundu, talepleri dinledi ve atılacak adımlara ilişkin açıklamalar yaptı. Yüce, esnafların yanında olmaya devam edeceklerinin altını çizerek, talep ve istekleri değerlendireceklerini ve esnaflarla güzel haberler paylaşacaklarını ifade etti.

Pandemi sürecinde esnaflara ve vatandaşlara yönelik 23 milyon TL’lik destek sunduklarını ifade eden Başkan Ekrem Yüce, faaliyetlerini durduran ve SESOB’a kayıtlı 6 bin esnafın 6 milyona ulaşan su faturasını ödediklerini ve bu dönemde toplam 2 milyon lirayı bulan yıllık İlan ve Reklam Vergisi ile Çevre Temizlik Vergisini almadıklarını kaydetti. Mülkiyetindeki taşınmazların satış, ecri misil ve kira bedellerini 3 ay süreyle ertelendiğini hatırlatan Başkan Yüce, sosyal destek çalışmalarına da hız kazandırdıklarını dile getirdi.

Pandemi ile birlikte maske ve dezenfektan üretimine hemen başladıklarını ifade eden Yüce, vatandaşların maske ve dezenfektan ihtiyacını karşılayabilmek için salgının en başında bir maske üretim atölyesi kurduklarını belirterek, "Ekipmanlarımızı ve kumaşları tedarik ettik. Kendi çalışma arkadaşlarımızla maske üretimine ve dağıtımına başladık. İçerisinde 20 maske ve dezenfektan bulunan salgın destek paketleri şehrimizin tamamına yani 430 bin haneye, iş yerlerine ve toplu taşıma araçlarına dağıtılmıştır. Böylece 15 milyon maskeyi dağıtmış olduk. Maske dışında şehrimizin ortak kullanım alanlarına termal kameralar, dezenfektan deskleri ve tünelleri kurduk" diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/816317/sakarya-buyuksehir-esnaflarin-yaninda-olmaya-devam-edecegiz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.