Yunan Bakan Dendias o kucaklaşmayı anlattı

IGF-https://igfhaber.com/2021/06/05/yunan-bakan-dendias-o-kucaklasmayi-anlatti/
|
05 Haziran 2021, Cumartesi - 09:49
Yunan Bakan Dendias o kucaklaşmayı anlattı

Yunan Dışişleri Bakanı Dendias, mevkidaşı Çavuşoğlu ile kucaklaşmasını anlattı. Yunan Bakan, geçen nisanda Ankara’daki gergin basın toplantısına atıf yaparak, “Çavuşoğlu’nun, ‘çekişmenin’ şahsi samimiyetini etkilemediğini göstermek için benimle kucaklaştığını sanıyorum” dedi.

Hürriyet'te yer alan haberde, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun 31 Mayıs’taki Atina ziyaretinden sonra ilk kez konuştu. Dendias, ortamın 15 Nisan’daki Ankara ziyaretinden farklı olmasının kimseyi yanıltmaması gerektiğini söyledi.

Dendias, Patras şehrinde düzenlenen bir panelde, Çavuşoğlu ile Atina’da kucaklaşması hakkında “20 yıldır dost olduğumuzu hiçbir zaman gizlemedim. Çavuşoğlu’nun, Ankara’daki basın toplantısındaki ‘çekişmenin’ şahsi samimiyetini etkilemediğini göstermek için benimle kucaklaştığını sanıyorum” dedi.

Dendias, “Dostun, şahsi ilişkin olan bir kişiyle konuşmak her zaman daha kolaydır. Ancak Atina’daki ortamın, Ankara’dakinden farklı olması nedeniyle yanılgıya düşmemeliyiz. Hiçbir şey toz pembe değil. Türk-Yunan anlaşmazlıklarının, sihirli bir değnek ile çözüldüğü yanılgısına düşmeyelim. Sorunlar yerinde duruyor. Ankara’da konuştuğumuz görüş ayrılıklarını Atina’da da konuştuk” ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/816368/yunan-bakan-dendias-o-kucaklasmayi-anlatti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.