İzmir Karabağlar’da Uzundere’ye kentsel tasarım

IGF-https://igfhaber.com/2021/06/05/izmir-karabaglarda-uzundereye-kentsel-tasarim/
|
05 Haziran 2021, Cumartesi - 09:54
İzmir Karabağlar’da Uzundere’ye kentsel tasarım

İzmir'in Karabağlar ilçesinde geçmişi yüzlerce yıl öncesine dayanan Uzundere Köyü’nün meydanıyla çevresinin düzenlenmesinin yapımı için yüklenici firmaya yer teslimi yapıldı.

İZMİR (İGFA) - Karabağlar Belediyesi'nin projesi kapsamında bin 670 metrekare yüzölçümündeki Uzundere köy meydanıyla, kütüphane, muhtarlık ve spor kulübü binalarının bulunduğu alan baştan sona elden geçirilecek. Dinlenme alanları, sosyal aktivite alanları, çocuk oyun ve yetişkin spor alanları yapılacak. Ayrıca, köydeki üretici kadınların öncülüğünde perşembe günleri kurulan pazaryerindeki tezgâhlar da düzenlenecek. Satış yerlerinin üzeri kapatılacak.

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Kavacık ve Tırazlı’yla birlikte Karabağlar’ın 3 köyünden biri olan Uzundere’nin değerlerine sahip çıkacaklarını belirterek, “Köydeki kadınlar öncülüğünde her perşembe kurulan yöresel ürün pazarı yoğun ilgi görüyor. Meydan projemizle birlikte bu pazaryerini de baştan sona elden geçireceğiz. Çalışmalar tamamlandığı Uzundere Meydanı yeni ve modern bir görünüme kavuşacak” dedi. Başkan Selvitopu, Uzundere Kentsel Tasarım Projesinin Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’yle birlikte hazırladıklarını kaydetti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/816374/izmir-karabaglarda-uzundereye-kentsel-tasarim
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.