Bursa’nın Hanlar Bölgesi ve ipeği sahiplenilmeli

IGF-https://igfhaber.com/2021/06/05/bursanin-hanlar-bolgesi-ve-ipegi-sahiplenilmeli/
|
05 Haziran 2021, Cumartesi - 10:14
Bursa’nın Hanlar Bölgesi ve ipeği sahiplenilmeli

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, şehrin değerlerini dünyaya tanıtmak ve turizmi geliştirmek için belirlenen ‘2021 yılı Hanlar Bölgesi ve İpek yılı' temasının Bursa’da yaşayan herkesin sahiplenmesi gereken çok özel bir konu olduğunu ifade etti.

BURSA (İGFA)- Bursa'da turizmin teşvik edilmesi ve her yıl bir değerin daha da ön plana çıkarılması hedefiyle Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan çalışmalar sonucu 2021 yılının ‘Hanlar Bölgesi ve İpek yılı' olması Büyükşehir Belediye Meclisi'nde oy birliğiyle kabul edilmişti.
İki kültür mirasının genç kuşaklara aktarılması, yaşatılması, yerli ve yabancı turistin de ilgisinin çekilmesi amacıyla belirlenen temanın istişare toplantısı, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapıldı. Yapılacak çalışmaların gösterimiyle başlayan toplantıda, katılımcılar Hanlar Bölgesi ve ipek konularındaki görüşlerini ve projelerini dile getirdi. Dijital çağa ayak uydurulması, ahilik kültürünün yaşatılması, tarihi mirasın gelecek nesillere sağlıklı bir şekilde aktarılması gibi konuların ön plana çıktığı toplantıda, Bursa’da üretilecek olan ilk yerli otomobil TOGG’da bir materyalin de Bursa ipeğinden üretilerek dünyaya sunulması ele alındı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa özelinde Hanlar bölgesinin ve çarşının çok özel olduğunu ve buna göre yol haritası belirlendiğini söyledi. Proje yarışmasıyla yola çıktıklrını farklı akademik odalarla görüşmeler yaptıklarını ifade eden Başkan Aktaş, "Bursalıların kazanacağı bir alanın ortaya çıkmasını istiyoruz. Bu alan çok kıymetli ve değerli. Zaman içerisinde etrafı örülmüş. Bu örülmenin kaldırılması, yeni düzenlemeler yapılması gerekir" dedi.

Başkan Aktaş, Bursa’daki tüm kesimlerin fikirlerini önemsediklerini belirten Başkan Aktaş, hem tarihsel süreci ayağa kaldırmayı hem de Bursa'nın mihengi noktası olan bölgesi ile ipek gibi önemli değeri dünyaya tanıtmayı hedeflediklerini dile getirdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/816406/bursanin-hanlar-bolgesi-ve-ipegi-sahiplenilmeli
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.