“Türkiye’yi çevre ve doğayı merkeze alan anlayışla imar ediyoruz”

IGF-https://igfhaber.com/2021/06/05/turkiyeyi-cevre-ve-dogayi-merkeze-alan-anlayisla-imar-ediyoruz/
|
05 Haziran 2021, Cumartesi - 10:55
“Türkiye’yi çevre ve doğayı merkeze alan anlayışla imar ediyoruz”

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle yayımladığı mesajında şehirleri; çevreyi, doğayı merkeze alan bir anlayışla imar ettiklerini belirtti.

ANKARA (İGFA) - 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla videolu açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, havayı, suyu, toprağı emanet gören bir anlayışa sahip olduklarını vurguladı.

COVID-19 salgını gibi hastalıkların tüm dünyaya hızla yayıldığına dikkati çeken Bakan Kurum, iklim değişikliğinin olumsuz etkilerinin de katbekat arttığını ve artmaya devam ettiğini anımsattı.
Yaşanan sıkıntılara çözümün canlı cansız tüm varlıkları korumak olduğunu belirten Kurum, Türkiye'nin ekolojik dönüşümünü hızlandırdıklarını, şehirleri çevreyi, doğayı merkeze alan bir anlayışla imar ettiklerini söyledi.

Bisiklet kullanımını bir hayat tarzı haline getirmek istediklerini aktaran Kurum, yüzlerce kilometre uzunlukta bisiklet yolları, yeşil yürüyüş yolları yaptıklarını hatırlattı. 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde, Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle millet bahçelerinden atık su arıtma tesislerine, bisiklet yollarından sıfır atığa ve çevre yatırımlarımıza kadar onlarca projemizi hizmetinize sunacaklarını kaydeden Bakan Kurum, paylaşımında, "Güçlü Türkiye'nin çevreye saygılı şehirlerini hep birlikte kuracağız. Bunu hep birlikte yapacağız, 84 milyon büyük Türkiye ailesiyle el ele başaracağız" ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/murat_kurum/status/1400727725120368646
http://www.ankaramasasi.com/haber/817408/turkiyeyi-cevre-ve-dogayi-merkeze-alan-anlayisla-imar-ediyoruz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.