Mehmet Metiner Biden’a: Haysiyetsiz, şerefsiz

AK Parti eski milletvekili Mehmet Metiner, Joe Biden’ın Türkiye yönelik eleştirilerini sert bir şekilde eleştirdi.
Ankara Masası
|
15 Ağustos 2020, Cumartesi - 21:54
Mehmet Metiner Biden’a: Haysiyetsiz, şerefsiz

ABD’de başkanlık seçimine hazırlanan Demokratların adayı Joe Biden, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef almış “Erdoğan’ı darbeyle değil seçimle yeneceğim” demişti.

Biden’ın açıklamaları Türkiye'de büyük yankı uyandırırken en sert tepkilerden biri de Ak Parti eski milletvekili Mehmet Metiner’den geldi.

Metiner, katıldığı programda Biden hakkında “haysiyetsiz,şerefsiz,aşağılık” gibi sıfatlar kullanırken Biden'a meydan okudu.

"HODRİ MEYDAN"

Biden'ın Türkiye'yi sömürgeleriyle karşılaştırmaması gerektiği belirten Metiner "Biz buradayız Amerika gelsin, Joe Biden gelsin. 15 Temmuz’da geldiler. Her türlü hileye tehdite açığız hodri meydan. Kibirli, küstah, aşağılık bir dil bu. Ne bir ahlakla bağdaşan, ne diplomatik tahammüllerle bağdaşan küstah bir dil. Tek kelimeyle aşağılık bir dil. Joe Biden efendileriyle birlikte gelsin. Bütün ordularıyla birlikte gelsin. Fil ordularıyla gelsinler. Bizim ebabil kuşlarımız var.

Türkiye’yi ne zannediyorlar. Kendi sömürgeleri mi zannediyorlar. Erdoğan’ı karşılarında diz çökecek, gerdan kıracak, boyun eğecek, bir zavallı mı zannediyorlar. Biz Türk milletiyiz. 7 düvele meydan okumuş bir milletin evlatlarıyız. Hodri meydan" diye konuştu.

"KIYAMETİ KOPARIRLARDI"

Muhabirin "Muhalefeti destekleme dediği tam olarak ne anlama geliyor?" sorusu üzerine muhalefete ağır sözlerle yüklenen Metiner "Zaten olan bir gerçeğin ifadesi yani. Bakınız devirmek istedikleri liderleri Türkiye başta olmak üzere, liderlere yakıştırdıkları tek bir sıfat vardır. Diktatör. The Ekonomist dergisi de Türkiye’nin seçilmiş başkanı için otokrat ve zorba diyor. Kim ki Türkiye’nin seçilmiş başkanı için diktatör, otokrat ve zorba diyorsa bilesiniz ki Amerika’nın da bugüne kadar desteklediği muhalefet onlardır. Bunlar güdümlü muhalefet. Eğer şu kadarcık onurları olsaydı bu saate kadar beklemezlerdi. Joe Biden denilen o haysiyetsizin, o şerefsizin bir tek sözü üzerinde kıyamet koparırlardı." ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/81787/mehmet-metiner-bidena-haysiyetsiz-serefsiz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.