Gençler, ‘geç olmadan’ diyecek

IGF-https://igfhaber.com/2021/06/05/gencler-gec-olmadan-diyecek/
|
05 Haziran 2021, Cumartesi - 11:31
Gençler, ‘geç olmadan’ diyecek

AB Bilgi Merkezleri Ağı, gençler arasında iklim değişikliği ve sürdürülebilirlik bilincinin yaygınlaşması için harekete geçti.

İSTANBUL (İGFA) - Gençlere bilim tutkusunu aşılamak için çalışan sosyal girişim Bilim Virüsü ile iş birliği yapan AB Bilgi Merkezleri, Geç Olmadan adlı kampanya ile 19 ilde 1900 üniversiteli genci “AB-Türkiye İklim Elçisi” olarak yetiştirmeyi hedefliyor. Tamamı Avrupa Birliği tarafından finanse edilen proje sayesinde Türkiye’nin 19 ilinde yüzlerce genç bilim yolunda, gezegenin ve insanlığın geleceği için harekete geçiyor.
Haziran ayında başlayacak kampanya kapsamında her ilde düzenlenecek Geç Olmadan programı için başvuru açılacak. Programa başvuruların açıldığı ilin üniversitelerinde lisans ve yüksek lisans öğrenimi gören her genç başvurabilecek.
Program, iklim krizini önlemek ve yönetmek konusunda geliştirilecek yeni teknolojiler ve çözümler hakkında gençleri bilinçlendirmeyi, bu alanda doğacak yeni uzmanlık alanları açısından onları geleceğe hazırlamayı amaçlıyor. Öğrenciler, Geç Olmadan programları sonunda daha iyi bir gelecek için yaratıcı ve yenilikçi üretimler yapmaya teşvik edilecek.

http://www.ankaramasasi.com/haber/818589/gencler-gec-olmadan-diyecek
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.