Minik kaşifler iş başında  

Altındağ Belediyesi Gençlik Merkezi üyesi gençler, doğayı keşfe çıktı. Bilimi, felsefe ve sanatla birleştiren sosyal girişim USTURLAB tarafından gerçekleştirilen "Orman Kaşifleri" adlı projeye katılan 60 Altındağlı çocuk hem eğlendi, hem öğrendi.
Ankara Masası
|
05 Haziran 2021, Cumartesi - 11:34
Minik kaşifler iş başında  

Altındağlı çocuklar keşif dolu bir etkinliğe imza attı. Önder, Gültepe, Feridun Çelik ve Zübeyde Hanım Gençlik Merkezlerine üye 60 Altındağlı çocuk, USTURLAB tarafından düzenlenen keşif projesine ortak oldu. Ormanda yürüyüşe çıkan minik kaşifler, uzman eğitmenlerden ekolojik sistem, orman ve doğa hakkında önemli bilgiler aldı. 

Rotamız orman

Altındağlı çocuklar, Eymir gölünde düzenlenen keşif gezisinde, eğitmenler eşliğinde ormanı inceledi, bitki ve hayvanlara dair bilgiler edindi. Orman kaşifleri, güneş, su, hava, bitkiler, ağaçlar ve ekosistemimizdeki diğer canlıların dünyasında bilimsel bir yolculuğa çıktı. Seçilen parkur alanında uzman eğitmenler eşliğinde yürüyüş yapan Altındağlı çocuklar, interaktif oyunlarla yapılan anlatım ile doğayı bilimsel bir gözle inceleme imkanı buldu.

Keşif gezisine katılan Gültepe Gençlik Merkezi üyesi,  4'üncü sınıf öğrencisi Merve Öcal geziden çok şey öğrendiğini söyledi. Merve "Gençlik Merkezimizden çok şey öğreniyorum. Hiç gitmediğimiz yerlere gidiyoruz, yeni yeni insanlarla tanışıyoruz. Bu gezide ormanı yakından tanıdık, çok önemli bilgiler edindik. Bize bu imkanları sağlayan Başkanımıza ve Altındağ Belediyesi'ne çok teşekkür ederiz" dedi. 

"Hem eğlensinler, hem öğrensinler istiyoruz" 

Altındağlı çocukların ve gençlerin eğlenerek öğrendikleri her projeye destek olmaya büyük özen gösterdiklerini söyleyen Altındağ Belediye Başkanı Doç. Dr. Asım Balcı "Çocuklarımız hem eğlensinler hem de öğrensinler istiyoruz. Bu gezi ile hepsi birer küçük kaşif oldu, merak duygularının peşine takılarak ormanı keşfe çıktı, doğayı yakından tanıdı. Onlar mutlu olunca, biz de mutlu olduk" dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/819095/minik-kasifler-is-basinda
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.