Biden’a tepki yağdı

"Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı devireceğim" diyen Biden’e AK Parti’den sert tepki geldi.
Ankara Masası
|
16 Ağustos 2020, Pazar - 09:23
Biden’a tepki yağdı

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, ABD Başkan Adayı Joe Biden'ın Türkiye hakkındaki açıklamalarına sosyal medyadan tepki gösterdi.

Şentop, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda,

"Biden’lar 'our boys' dedikleriyle hiç seçim kazanamamıştır; sadece darbe yaptırmıştır. Bu millet onların 'our boys' dediklerine de en son 15 Temmuz’da gereken cevabı vermiştir, icabı halinde tekrar hak ettikleri cevabı verir. Rusya’nın ABD seçimlerine müdahalesi 4 yıldır tartışılırken Biden, Türkiye seçimlerine müdahale niyetinde olduğunu açıklamış. Himmete muhtaç dede... Önce kendi ülkenizde şaibesiz ve dış etkiye açık olmayan bir seçim yapabilseniz keşke. Türkiye düşmanlığı daima kaybettirir." İfadelerini kullandı.

“TÜRK MİLLETİ, OKYANUS ÖTESİNDEN İRADESİNE MÜDAHALE EDİLMESİNE İZİN VERMEYECEĞİNİ DEFALARCA GÖSTERMİŞTİR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde Türk milletinin, okyanus ötesinden iradesine müdahale edilmesine izin vermeyeceğini defalarca gösterdiğini vurgulayan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ise şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türk milleti, okyanus ötesinden iradesine müdahale edilmesine izin vermeyeceğini defalarca göstermiştir. Unutanlar için bu millet her zaman hatırlatmaya hazırdır. Türkiye üzerindeki kirli emellerini küstahça dile getirenler akıllarına soksun, bu topraklarda millet iradesinin üzerinde hiçbir güç yoktur, hakimiyet milletindir."

“BUNA CÜRET EDENLER EN SON 15 TEMMUZ 2016 GECESİ AĞIZLARININ PAYINI ALMIŞLARDIR.”

İletişim Başkanı Fahrettin Altun da , Biden'ın ifadelerinin, Türkiye üzerinde oynanan oyunların ve müdahaleci yaklaşımların yansıması olduğuna işaret etti.

"NATO müttefikimiz olan ABD'nin bir başkan adayının diplomaside de yeri olmayan bu yakışıksız ifadelerinin mevcut yönetimce de kabul edilemez görüldüğüne inanıyoruz. Türkiye, siyasi oyunlara malzeme yapılacak bir ülke asla değildir." diyen Altun, şöyle devam etti:

" Türkiye, demokratik siyasi atmosferin bu tip sorumsuz beyanatlarla bozulmasına müsade etmeyecek, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde mücadelesine devam edecektir. Hiç kimse milli irademize ve demokrasimize saldıramaz, halkın oyuyla seçilmiş Cumhurbaşkanımızın meşruiyetini sorgulayamaz. Buna cüret edenler en son 15 Temmuz 2016 gecesi ağızlarının payını almışlardır. Dostça bir hatırlatma."

“EMPERYALİST, DAYATMACI VE DARBECİ SİYASET ANLAYIŞININ AÇIK BİR İTİRAFIDIR."

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, ABD Başkan Adayı Joe Biden'ın Başkan Erdoğan ve Türkiye için kullandığı sözlerin akıl, izan ve siyasal ahlak dışı olduğunu belirtti.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda Biden’a şöyle seslendi: "Biden, unutma, ülkemizin egemenliği ve bağımsızlığı, milletimizin demokratik tercihleri senin seçim kampanyanın çerezi değildir. Cumhurbaşkanımız ve ülkemiz için söylediğin sözler akıl, izan ve siyasal ahlak dışıdır. Şiddetle kınıyoruz. Biden, unutma, Türkiye’de kimin iktidar olacağına sadece milletimiz karar verir. Darbelere, dayatmalara geçit vermez. Emperyalistlerin heveslerini kursaklarında bırakır. Bu sözler geçmiş aylarda söylenmiş olsa da emperyalist, dayatmacı ve darbeci siyaset anlayışının açık bir itirafıdır."

“KENDİSİ DE CÜMLELERİNİN NEREYE GİTTİĞİNİN FARKINDA.”

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de katıldığı televizyon programında Biden'in Türkiye ve Erdoğan'ı hedef alan sözlerine sert tepki gösterdi.

Çelik, ''Şimdi bu tabii kendisi de cümlelerinin nereye gittiğinin farkında. Yani diyor ki 'Türkiye'de muhalefet lideriyle iş birliği yapacağım Erdoğan'ı değiştirmeye çalışacağım Doğu Akdeniz'de gerekeni yapacağım' diyor. Sonra diyor ki 'tabii bu değişiklik darbecilik demek değildir' aslında söylemek istediğinin darbecilik olduğunu biliyor. Şimdi Venezuela'daki gündemini Türkiye'ye taşımış. Bir devlet adamına hiç yakışmayan biri gibi konuşmuş burada ikincisi hiçbir şekilde Demokratik Parti başkanından hiç beklenmeyecek şekilde antidemokratik bir açıklama. Geçmişte kendilerine bağlı sömürge devletlerinde yaptıklarını şimdi demokratik ülkelerde yapmaya çalışıyorlar. Türkiye'nin Cumhurbaşkanı milletin iradesiyle seçilmiş ve görevinin başında. Cumhurbaşkanına siyasi tutum üretmek Türkiye'nin karşısında siyasi bir tutum üretmektir. Türkiye'de iktidarın değişiminden bir dış müdahaleyle bahsetmek doğrudan doğruya antidemokratiktir.'' ifadelerini kullandı.

“JOE BİDEN SKANDAL KONUŞMASIYLA BİR İTİRAFTA BULUNMUŞ ASLINDA”

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan da sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

ABD Başkan Adayı Joe Biden skandal konuşmasıyla bir itirafta bulunmuş aslında. Adi senaryolarınızın artık bu topraklarda bir karşılığı yok! Sayın Recep tayyip Erdoğan liderliğindeki “dizayn edilemeyen Türkiye'ye” alışacaksınız! Bu küstah sözlerle birlikte "Dış güçler / mihraklar, ekonomiye saldırılar, küresel oyunlar / senaryolar, beka meselesi vs" daha net anlaşılmakla beraber, 15 Temmuz’un ardındaki küresel destekçiler / şer odakları da bir bir ortaya çıkıyor. Anlayana fotoğraf net!”

“TÜRK SİYASETİNİ DİZAYN ETMEYE ÇALIŞMAK, DÜNYADAKİ HERHANGİ BİR ÜLKENİN GÖREBİLECEĞİ BİR HAYAL OLMAKTAN BİLE ÇIKMIŞTIR.”

AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, yaptığı yazılı açıklamada, "Türkiye, Biden'ın bu tür hadsiz değerlendirmelerde bulunabileceği bir ülke değildir ve bunu Biden'ın bile kavrayabileceği şekilde anlatacak durumdadır." ifadelerine yer verdi.

Biden'ın hadsiz açıklamalarında söz konusu edilen muhalefetin de buna herhangi bir tepki vermemesinin manidar olduğunu ifade eden Şahin, şunları kaydetti:

"Bu sessizlik muhalefetin 'Dostlarımızla iktidar olacağız.' sözlerini bir kez daha akıllara getirmektedir. Bir kez daha altını çizmek gerekirse, Türk siyasetini dizayn etmeye çalışmak, iktidarı değiştirmek artık dünyadaki herhangi bir ülkenin görebileceği bir hayal olmaktan bile çıkmıştır."

TÜRKIYE'NİN WASHINGTON BÜYÜKELÇİSİ KILIÇ'TAN BIDEN'A 15 TEMMUZ 2016 HATIRLATMASI

Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç da, ABD Başkan Adayı Joe Biden'ın Türkiye hakkındaki açıklamalarına Twitter hesabından yanıt verdi.

Kılıç, açıklamasında, "15 Temmuz 2016'da demokrasimiz saldırıya uğradığı sırada ve akabinde Türk demokrasisine zamanlı ve güçlü destek vermediği için kamuoyu önünde koşulsuz özür dileyen politikacıların, demokrasiyi yüceltmek ve halkın demokratik tercihlerine saygı duymak gibi temel değerler konusunda kendi kendileriyle tutarlı olmaları gerekir." ifadelerini kullandı.

Önceki ABD Başkanı Barack Obama döneminde Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Biden, 15 Temmuz Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimi sürecinde Türkiye'deki demokratik meşru yönetime zamanında ve yeterli desteği vermediği için sert şekilde eleştirilmişti.

Biden 2014 yılında da Türkiye'nin DEAŞ dahil yabancı savaşçılarla iş birliği yaptığı yönündeki asılsız iddiasından dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan özür dilemişti.


BİDEN NE DEMİŞTİ!

Türkiye'de Erdoğan'a karşı muhalefeti açıkça desteklediğini belirten Demokrat Parti’nin başkan adayı olan Joe Biden, ''Erdoğan'a çok farklı bir yaklaşım uygulamalıyız. Muhalefeti desteklediğimizi açıkça göstermeliyiz. Onlarla doğrudan temasa geçip Erdoğan'ı yenecek duruma gelmelerini sağlamalıyız.'' ifadelerini kullanmıştı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/81977/bidena-tepki-yagdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.