Gözler yeni normalleşme tarihinde

​Yasaksız ilk cumarteside güzel havayı fırsat bilen vatandaşlar meydanlara, parklara ve sahillere akın etti. Öte yandan 21 Haziran'dan sonra yeni normalleşme adımlarının atılabileceği ifade edildi.
IGF-https://igfhaber.com/2021/06/06/gozler-yeni-normallesme-tarihinde/
|
06 Haziran 2021, Pazar - 09:26
Gözler yeni normalleşme tarihinde

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan kararlara ve normalleşme adımlarına ilişkin MKYK üyelerine bilgi verdi. Toplantıda yeni karar bazı rahatlamaların hayata geçirileceği tarih de belli oldu.

AK Parti Genel Merkezi'nde önceki gün düzenlenen MKYK toplantısında, Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli, AK Parti Dış ilişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Efkan Ala, AK Parti Sosyal Politikalardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu ile İçişleri Bakam Süleyman Soylu sunum yaptı.

Toplantıya Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık da katıldı. Edinilen bilgiye göre, Sarıeroğlu koronavirüse karşı aşılanma ile birlikte vakaların daha da düşmesinin beklendiğini ifade etti.

21 Haziran'dan itibaren rahatlamalar olabilir

Hürriyet gazetesinden Gizem Karakış'ın haberine göre, vaka sayılarındaki azalma ve aşı hızına bağlı olarak, 21 Haziran'ın ardından bazı rahatlamaların olabileceği de değerlendirildi. MKYK toplantısında, Temmuz ayında ise tedbirlerle ilgili kararların tekrar gözden geçirileceği konuşuldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Aşılanma hızlanacak, bununla birlikte 21 Haziran sonrası yapacağımız toplantıda Sağlık Bakanımız, Bilim Kurulumuz ve ilgili bakanlıklarımızla tedbirleri tekrar gözden geçireceğiz. Temmuz ayı inşallah daha iyi olacak" dediği öğrenildi.

İlk cumartesi keyfi

Öte yandan kademeli normalleşme süreci kapsamında sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanmadığı ilk cumartesi gününde vatandaşlar caddeleri, meydanları ve sahilleri doldurdu. İstanbul’da güzel havayı fırsat bilen vatandaşlar meydanlara, parklara ve sahillere akın etti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/821280/gozler-yeni-normallesme-tarihinde
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.