O ülke Bitcoin’i para birimi yapacak

​Dünyada ilk kez kripto para birimi Bitcoin'i resmi olarak tanıyacak ve ulusal para birimi olarak kabul edecek ülke belli oldu.
IGF-https://igfhaber.com/2021/06/06/o-ulke-bitcoini-para-birimi-yapacak/
|
06 Haziran 2021, Pazar - 11:52
O ülke Bitcoin’i para birimi yapacak

Kripto para piyasasının en değerlisi Bitcoin, bazı ülkelerce resmi para birimi olarak kullanılmak isteniyor. Geçmişte bazı ülkelerde maaş ödemelerinde Bitcoin kullanılması yönünde haberler çıktı ancak resmiyete dökülmedi. İlk ciddi girişim ise El Salvador’dan geldi.

El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, Miami’de düzenlenen ve tarihin en büyük Bitcoin etkinliği olan Bitcoin 2021‘de bazı açıklamalarda bulundu.

Devlet Başkanı, ülkenin modern finansal altyapısını düzenlemek ve inşa etmek için dijital cüzdan şirketi Strike ile ortaklık anlaşması yapıldığını duyurdu.

Yasa tasarısı sunulacak

Ülkenin resmi para biriminin kripto paraya çevrilmesi konusunda da istekli olan Başkan Bukele, önümüzdeki hafta bir yasa tasarısı sunacağını açıkladı. Yasanın yürürlüğe girmeden önce meclis onayından geçmesi gerekiyor ancak Bukele’nin mensubu olduğu siyasi partinin, ülkenin yasama organını kontrol ettiği biliniyor. Bu durumdan ötürü dünya üzerinde Bitcoin’i ilk tanıyan ve ulusal para birimi olarak kabul eden ilk ülkenin El Salvador olması oldukça yüksek ihtimal.

"Kaçınılmaz bir durum"

Bu girişim dünya çapında geniş yankı uyandırırken Blockstream CEO’su Adam Back, “Bu kaçınılmaz bir durumdu, El Salvador’u dünya için bir rol model haline getirmek için Liguid ve uydu altyapısı gibi teknolojilere katkıda bulunacağız. Bitcoin standardını benimseme yolunda El Salvador’a yardım etmekten memnuniyet duyuyoruz.” dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/821475/o-ulke-bitcoini-para-birimi-yapacak
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.