Gaziantep’te kiraz üreticilerine destek

IGF-https://igfhaber.com/2021/06/06/gaziantepte-kiraz-ureticilerine-destek/
|
06 Haziran 2021, Pazar - 15:28
Gaziantep’te kiraz üreticilerine destek

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından “Kiraz Hasadı ve Kiraz Hasadı Kasası Dağıtım Töreni” düzenlenerek 4 bin adet kiraz kasası dağıtımı yapıldı, çiftçiye destek olundu.

GAZİANTEP (İGFA)- Kiraz üretimini artırmak ve yaygınlaştırmak amacıyla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler ve Gıda Daire Başkanlığınca Gaziantep’te kiraz üretimi yapan çiftçilere 4 bin adet kiraz hasat kasasının dağıtımı yapıldı.  Böylelikle üründe kalite bozuklukları ve deformasyon azaltılarak verim kayıplarının önüne geçilecek ve çiftçilere ekonomik anlamda destek sağlanacak.

Şehitkamil ilçesine bağlı Yığınlı Kırsal Mahallesi’nde gerçekleşen dağıtım töreninde çiftçilere seslenen Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, pandemi sonrası kurulacak yeni dünya ile birlikte toprağın büyük bir önem kazandığının altını çizerek, “Kimseye muhtaç olmadan yaşamımızı büyük bir güvenle sürdürmemiz gerekiyor. O yüzden çiftçinin mutlu olması gerekiyor. Aksi takdirde ülke mutlu olamaz. Her şey bu toprakta ve çiftçilerimizle başlıyor” diye konuştu. Etkinliğin devamında kadın çiftçilerle bir araya gelerek kiraz hasadına katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, ağaçtan kiraz topladı. Çiftçilerle sohbet etti.

Gaziantep’in Şehitkamil ilçesine bağlı 30 mahallede kiraz üretimi yapan çiftçilerden Şehitkâmil İlçesi Sert Çekirdekli Meyve Üreticiler Birliğine kayıtlı 200 üyenin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kiraz kasalarının dağıtımı organize edildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/822289/gaziantepte-kiraz-ureticilerine-destek
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.