Rusya bu kez tarih verdi

Rusya, Covid-19 aşısının sivillere uygulanacağı tarihi açıkladı
IHA-20200816AW091150
|
16 Ağustos 2020, Pazar - 13:51
Rusya bu kez tarih verdi

Rusya, Devlet Başkanı Vladimir Putin’in müjdesini verdiği Covid-19 aşısının ne zaman sivil halka uygulanacağı ile ilgili resmen tarih verdi. 

Aşı, en geç 1 aya kadar sivil halka uygulanacak.

Rusya’nın başkenti Moskova’da bulunan Gamaleya Epidemiyoloji ve Mikrobiyoloji Araştırma Enstitüsü Direktörü Aleksandr Gintsburg , ‘Sputnik-V’ adı verilen aşının aşamalar ile halka uygulanacağını söyledi.

 Gintsburg, “Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in talimatı doğrultusunda ilacın üretim kapasitesinin arttırılması yönünde maddi destek sağlanarak kapasite artırımına gidiliyor. Aşının sivillere uygulanması 3 aşamada gerçekleşecek. Aşı üretimi devam ederken kaydı bulunanlara aşı uygulanacak. Bu süreç 7 ile 10 gün arasında gerçekleşecek. Üretilen fazla aşılar ise halka uygulanacak. Bu ise 3 hafta ile 1 ayı bulabilir” dedi.


"BAŞARILI SONUÇLAR ALINIYOR"

Geçtiğimiz hafta içinde ilk parti üretiminin tamamlandığını hatırlatan Gintsburg, aşıda başarılı sonuçlar alındığını ve hasta olan genç bir kıza uygulanan aşıdan sonra genç kızın bağışıklık sisteminde gelişim olduğunu, bu hastanın kendini iyi hissettiğini ve yüksek oranda antikor kazandığını ifade etti. 

Gintsburg, aşının tescilinden sonra hükümetin yasal düzenlemelere devam ettiğini, üretimde ise maksimum vardiya sistemine geçildiğini söyledi. 

Gintsburg, aşının halka uygulanma süresinin 6 ay olarak planlandığını da duyurdu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/82320/rusya-bu-kez-tarih-verdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.